Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SHELL
Ενδιαφέρεται για εξορύξεις στην Ελλάδα

Τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας ορέχτηκε η πολυεθνική «Shell», η οποία φαίνεται να επιθυμεί να ερευνήσει για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Το ενδιαφέρον της εταιρίας εκφράστηκε σε γεύμα που παρέθεσαν εκπρόσωποί της πριν από λίγες μέρες σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος για την υπόθεση.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Shell», Ρ. Ρόουτς, τον οποίο συνόδευαν οι Α. Λάσκαρης, πρόεδρος των εταιριών «Shell» Ελλάδας, και Γκ. Γκιμάρες, από τις διεθνείς σχέσεις της εταιρίας. Βεβαίως, είναι μεγάλη η ικανοποίηση της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον της πολυεθνικής, θεωρώντας ότι η επιχειρηματική δραστηριότητά της στην Ελλάδα θα ευνοήσει και ντόπιες επιχειρήσεις, ενώ αδιαφορεί πλήρως για τον έλεγχο που μπορεί να προκύψει σε εγχώριες πηγές ενέργειας, τις οποίες έτσι κι αλλιώς για ιδιώτες τις προορίζει.

Ο Ρ. Ρόουτς δεν παρέλειψε να κολακέψει την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έχει κάνει σημαντικά θετικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η «Shell» παρακολουθεί με ενδιαφέρον την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ