Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Προαναγγέλλουν «φθινοπωρινές» ανατιμήσεις

Νέο κύκλο ανατιμήσεων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης - που θα πλήξουν παραπέρα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων - προανήγγειλε για το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Δρ. Φουντουκάκος, προβάλλοντας ως άλλοθι τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. «Δεν μπορεί να περιμένει κανείς ότι δε θα έχει επιπτώσεις στις τιμές» η εξέλιξη με τις τιμές των καυσίμων, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τα ποσοστά των ανατιμήσεων θα κυμανθούν ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης του κάθε κλάδου από το πετρέλαιο.

Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά από μεγάλες βιομηχανίες από τον κλάδο των τροφίμων έχει ενημερώσει τα καταστήματα για ανατιμήσεις από τις αρχές του Σεπτέμβρη, ορισμένες από τις οποίες ήδη «τρέχουν». Ενδεικτικά, η σοκολατοποιία «ΙΟΝ» επιβάλλει ανατιμήσεις της τάξης του 3,5%, η «ΚΑΛΑΣ» στα αλάτια 3%, ο «Λουμίδης» στους καφέδες 3,5%, η «ΔΕΛΤΑ» στα παγωτά και στα επιδόρπια 4%.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η «ΦΑΓΕ», ο πρόεδρος της οποίας πρόσφατα ανακοίνωνε ότι δεν πρόκειται να κάνει αυξήσεις τιμών μέχρι το τέλος του χρόνου - εκτός του ότι από τις πρώτες μέρες του προηγούμενου Γενάρη «ξεμπέρδεψε» με το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων ανατιμήσεων σε όλη την γκάμα των προϊόντων της - συνέχισε να επιβάλλει ανατιμήσεις μέσα στο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο «Ρ» την προηγούμενη Κυριακή, μέσα στον Ιούνη ανατιμήθηκαν τυριά παραγωγής της «ΦΑΓΕ», ενώ μόλις «έβγαλε» το «φρέσκο» γάλα στη νέα πλαστική συσκευασία επέβαλε αύξηση κατά 2,5%.

Οι νέες ανατιμήσεις έρχονται σαν συνέχεια όλων εκείνων των απροσμέτρητων ανατιμήσεων όλου του προηγούμενου διαστήματος που αδιάκοπα επιβάλλονται. Μέσα στο καλοκαίρι μόνο τους μήνες Ιούλη και Αύγουστο στα ράφια των σούπερ μάρκετ επιβλήθηκαν ανατιμήσεις που έφτασαν ακόμα και το 38,38% σε είδη καθημερινής κατανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ