Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Καταγγέλλουν τη νόθα πλειοψηφία στη ΓΣΕΒΕΕ

Πραξικοπηματική η απόφαση για το έκτακτο εκλογικό Συνέδριο

Τη νόθα πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και την πραξικοπηματική απόφασή της να προκηρύξει έκτακτο εκλογικό Συνέδριο 17 και 18 του Σεπτέμβρη, τέσσερις μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης που η ίδια κατέθεσε εναντίον της δικαστικής απόφασης με την οποία κηρύχτηκε άκυρο το τελευταίο Συνέδριο, καταγγέλλει ομόφωνα το ΔΣ του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής.

Η διοίκηση του Συνδέσμου επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ, την ώρα που οι συνάδελφοι βρίσκονταν στο δρόμο με τους εμποροϋπαλλήλους για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το ωράριο της κυβέρνησης και των πολυεθνικών, προτίμησαν στις 27 του Αυγούστου να συνεδριάσουν για να "κόψουν" και να "ράψουν" στα μέτρα τους ένα νέο εκλογικό πραξικόπημα στη ΓΣΕΒΕΕ. Στόχος, να συνεχίσουν να κρατούν τις καρέκλες τους, να υπηρετούν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και να έχουν τη ΓΣΕΒΕΕ παραμάγαζο του ΣΕΒ και των πολυεθνικών».

Προσθέτει ότι «η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με τη στάση της βοηθάει στο να βυθιστεί ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία το 3βάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (3 καταδίκες τα τελευταία 5 χρόνια). Βοηθάει στην απομαζικοποίηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων».

Ο Σύνδεσμος καλεί τους συναδέλφους να «καταδικάσουν αυτές τις καιροσκοπικές και "ιδιοτελείς ενέργειες" αυτών των συνδικαλιστών» και τις Ομοσπονδίες «να πάρουν κάθε μέτρο, ακόμη και ένδικα, για να σταματήσει αυτή η διαδικασία» και συνεχίζει: «Με τον αγώνα τους να δώσουν τη μάχη για να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από νοθείες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που δεν ωφελούν τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους, αλλά τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Να ενισχύσουν εκείνες τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον συλλογικό αγώνα η ελπίδα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ (2019-10-31 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν νέο νόθο συνέδριο στη ΓΣΕΒΕΕ (2005-08-26 00:00:00.0)
Τοποθέτηση της ΔΗΚΕΒΕ για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα (2005-03-06 00:00:00.0)
Στην «κόψη του ξυραφιού» τα προβλήματα των ΕΒΕ (2000-03-20 00:00:00.0)
Ο λόγος ανήκει στη βάση (1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ