Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαθητές και εργαζόμενοι έδωσαν το στίγμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις των Τομεακών Οργανώσεων Μαθητών και Εργαζομένων Πειραιά της ΚΝΕ, στο πάρκο Δηλαβέρη.

Τις δυο πρώτες μέρες, οι μαθητές έντυσαν το χώρο με ταμπλό και συνθήματα για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει χωρίς να τους εξοντώνει, για την αλήθεια που τους κρύβουν από τα μαθήματα και τα σχολικά βιβλία, για την ανάγκη τους για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, ζωή με δικαιώματα. Ξεχωριστή στιγμή την Παρασκευή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Καμαρινού «Τα πέτρινα πανεπιστήμια», από την ίδια τη συγγραφέα, που έφερε σε επαφή τους μαθητές με τον τιτάνιο αγώνα που έκαναν οι κομμουνιστές για τη μόρφωσή τους μέσα στις φυλακές και τις εξορίες, ενώ με ζωντανά παραδείγματα γι' αυτό το θέμα μίλησε στην εκδήλωση η Λόλα Ζαζοπούλου, μέλος της Επιτροπής Πόλης Πειραιά του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με πολλή μουσική και ενδιαφέρουσες βιντεοπροβολές.

Την Κυριακή, τη σκυτάλη πήραν οι νέοι εργαζόμενοι και κυριάρχησε το μήνυμα της ΚΝΕ για οργάνωση κι αγώνα μέσα από τα σωματεία, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες και τα κηρύγματα της συναίνεσης. Το κάλεσμα αυτό το απηύθυναν οι νέοι της ΚΝΕ μέσα από ένα θεατρικό σκετς και ο Θανάσης Σιμούλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στην ομιλία του έδειξε με στοιχεία ότι οι νέοι εργαζόμενοι αποτελούν τα πρώτα θύματα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και πρέπει μέσα από την πάλη τους μαζί με την εργατική τάξη όχι μόνο να αντιπαλέψουν, αλλά να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τραγούδια της εργατιάς και λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ