Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
Σε Χανιά και Ηράκλειο η κορύφωση των εκδηλώσεων

Με το σύνθημα «Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο», ανοίγουν οι πύλες των κεντρικών εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στους δύο μεγάλους νομούς της Κρήτης. Τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 του μήνα. Στα Χανιά, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και στο Ηράκλειο στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Στα Χανιά

Στα Χανιά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και τις δύο μέρες στις 8.30 μ.μ. Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 9/9 περιλαμβάνουν ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο Τουρισμός εμπόρευμα ή δικαίωμα για το λαό και τη νεολαία; - Εργασιακές σχέσεις στον κλάδο», που θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. Νωρίτερα, το πρόγραμμα θα ανοίξει με Rock μουσική από το μαθητικό συγκρότημα του 2ου ΕΛ Χανίων «VIRGIN TOOTHPICKS». Μετά τη συζήτηση, στις 10.30 μ.μ., θα ακολουθήσει παραδοσιακή κρητική μουσική από τον Δημήτρη Βακάκη, ενώ θα χορέψει ο λαογραφικός όμιλος Χανίων. Τη βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο, λαϊκό τραγούδι το συγκρότημα του κέντρου «Νεράιδα».

Το Σάββατο 10/9 οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με αφιέρωμα στο αντιπολεμικό και εργατικό τραγούδι από ερασιτεχνικό συγκρότημα. Θα ακολουθήσουν έντεχνες και rock μπαλάντες από τον Γιάννη Βαβίτσα και στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Θόδωρο Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν κρητικοί χοροί από τον Λαογραφικό Ομιλο Χανίων και η βραδιά θα κλείσει με μουσικό ταξίδι στο προοδευτικό - έντεχνο ελληνικό τραγούδι από το συγκρότημα «Νότιος Ανεμος» με τους Μανώλη Μανουσέλη και Μαριάννα Ζορμπά. Συμμετέχει ο Θεοδόσης Βασιλάκης στο μπουζούκι.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο την Παρασκευή 9/9 το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. με συναυλία Low Bab από το συγκρότημα «Εξαίρεση», στις 8.00 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα γίνει συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το ποδόσφαιρο με τους συγγραφείς του βιβλίου «Ποδόσφαιρο μια θρησκεία χωρίς απίστους», Νίκο Μπογιόπουλο και Δημήτρη Μηλάκα. Το θέμα της συζήτησης θα είναι «Ποδόσφαιρο επιχείρηση ή δικαίωμα για όλους;»

Αμέσως μετά, στις 11.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην Κούβα με συναυλία που θα δοθεί από τους «Apurimac».

Το Σάββατο 10/9 η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει στις 7.00 μ.μ. με συναυλία από το ερασιτεχνικό συγκρότημα «Albartos». Στις 8.00 μ.μ. θα δοθεί θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ με τίτλο «Ο ηγέτης του προλεταριάτου». Στη συνέχεια, θα γίνει αφιέρωμα στο αντάρτικο και ρεμπέτικο τραγούδι από τη «Ρεμπέτικη παρέα» και στις 10.15 μ.μ. θα γίνει ομιλία από τον Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με κρητικό και λαϊκό γλέντι στις 10.45 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ