Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα, ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Την Παρασκευή 9/9 και το Σάββατο 10/9, το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα ανάψει τα φώτα του και στην Πάτρα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο, όπου θα στηθούν πολλά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, μπαρ και δυο σκηνές (κεντρική, νεανική).

Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα γίνουν συζητήσεις με θέματα «Ο πολιτισμός κοινωνικό αγαθό των λαών, κόντρα στην ευρωπολιτιστική πρωτεύουσα των πολυεθνικών» (θα συμμετέχει η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη) και «Το μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και τα υποκατάστατα», αφιερώματα στον Χαρίλαο Φλωράκη, στον «πολιτικό» Νίκο Καββαδία, στον Νίκο Ξυλούρη (με τον Γιάννη Χαρούλη) και στο πολυφωνικό και δημοτικό τραγούδι και θα παρουσιαστούν οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακράτας «Αναγέννηση».

Το Σάββατο 10/9, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα γίνουν συζητήσεις με θέματα «Lifestyle: Η συνείδηση της νεολαίας στις συμπληγάδες του ιμπεριαλισμού. Το πρότυπο της ανυπότακτης στάσης ζωής» (θα συμμετέχει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ) και «Η νέα γυναίκα σήμερα», αφιερώματα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, παρουσίαση ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων και συναυλίες με τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Μάνο Ξυδού - Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Γ. Δρίτσα και ερασιτεχνικά σχήματα.

Καλαμάτα

Στο Λιμενικό Πάρκο, θα φιλοξενηθεί το διήμερο εκδηλώσεων στην Καλαμάτα, το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτέμβρη. Οι πύλες του θα ανοίγουν στις 8 μ.μ. και η πρώτη μέρα περιλαμβάνει συναυλία σπουδαστικού συγκροτήματος, συζήτηση με θέμα: «Εργασιακές σχέσεις - διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» (συντονίζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ποτέας, θεατρικό σκετς με θέμα το ωράριο και αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι - λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Νίκου Τάγκα.

Την Κυριακή 11/9 θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ κι ακόμα: Αντιμάθημα ιστορίας, αφιέρωμα στον Χαρίλαο Φλωράκη, λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ