Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ποιους θεωρούν «τρομοκράτες»;

«Χτύπημα τρομοκρατών σε παραγωγικά υπουργεία φοβούνται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ήδη έχουν αυξήσει διακριτικά τα μέτρα φύλαξής τους (...) τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν απασχολήσει, όπως λένε, αρνητικά το κοινό και μια ενδεχόμενη ενέργεια εναντίον τους δε θα "προκαλούσε τη γενική κατακραυγή". Μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν χτύπημα πριν από το τέλος του χρόνου» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Βέβαιες οι απώλειες

«Μέχρι στιγμής το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει ενισχυθεί η οικονομική δυσπραγία και έχουν αυξηθεί τα προβλήματα των πληγέντων από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Γι' αυτό και ελάχιστα απασχολούν τους μισθωτούς και συνταξιούχους υποσχέσεις για οικονομικές ελαφρύνσεις που υποτίθεται ότι θα γίνουν μετά από δύο χρόνια. Εκείνο που πρωτίστως τους απασχολεί είναι οι νέες εισοδηματικές απώλειες που θα έχουν το 2006. Οτι θα έχουν απώλειες είναι απολύτως βέβαιο» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Πλάκωσε και το ΔΝΤ

«Υπό αμφισβήτηση θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το θεσμό του κατώτατου μισθού ζητώντας να εξαιρεθούν κλάδοι της οικονομίας από την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για να καταπολεμηθεί η ανεργία» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Καμία στρέβλωση

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν η παγκόσμια οικονομία να παραμείνει έρμαιο χρηματιστηριακών παιχνιδιών κερδοσκόπων και συσσώρευσης υπερκερδών εκ μέρους των εταιριών πετρελαίου, οι οποίες με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο επιχειρούν να στρεβλώσουν κάθε έννοια ομαλής λειτουργίας των νόμων προσφοράς και ζήτησης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ