Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέχρι 31 Οκτώβρη οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις

Οι δικαστές θα πρέπει να παραδώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους μέχρι την 31η Οκτώβρη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία. Αυτό αναφέρει, σε εγκύκλιό του προς τους προϊσταμένους των Πρωτοδικείων και Εφετείων της χώρας, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου.

Στην ίδια εγκύκλιο, ο Ρ. Κεδίκογλου επισημαίνει ότι με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16 Σεπτέμβρη) αρχίζει η εφαρμογή του νόμου 3327/05 για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που προβλέπει χρονικό όριο οκτώ μηνών για την έκδοση των αποφάσεων από την ημέρα συζήτησης στο ακροατήριο. Αν στο οκτάμηνο δεν εκδοθεί η δικαστική απόφαση, θα πρέπει ο ίδιος ο δικαστής να επιστρέψει τη δικογραφία και σε περίπτωση που δεν το κάνει ο ίδιος, τότε είναι υποχρεωμένος να το πράξει ο διευθύνων το δικαστήριο ή ο πρόεδρος του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι τυπικά θα έπρεπε με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16 Σεπτέμβρη) να επιστραφούν οι υποθέσεις που έχουν συζητηθεί στο ακροατήριο και δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις στο προβλεπόμενο οκτάμηνο. Ωστόσο, για να προσαρμοστούν οι δικαστικοί λειτουργοί στο νέο νόμο, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δίνει παράταση μέχρι την 31η Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ