Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Ακατάλληλο κτίριο και άθλιες συνθήκες

Σε άθλιες συνθήκες εξακολουθεί να εργάζεται το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Δενδροποτάμου, το οποίο στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο. Αθλιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στα κρατητήρια. Ενδεικτικό στοιχείο, που αποκαλύπτει την απαράδεκτη κατάσταση, αποτελεί η έλλειψη θέρμανσης. Προσωπικό και κρατούμενοι ζεσταίνονται με μια σόμπα πετρελαίου στο διάδρομο του ορόφου.

Τα προβλήματα έφερε προ μηνών στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και ρωτούσε τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, καθώς και αν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προτίθεται, σε συνεργασία με το Δήμο Μενεμένης, να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες ανέγερσης κτιρίου, που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.

Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι μισθώθηκε υπό ανέγερση ακίνητο από το Δήμο Μενεμένης, το οποίο θα παραδοθεί το Γενάρη του 2006. Ενώ για την κατάσταση στο υπάρχον κτίριο αναφέρει πως γίνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας.

Το προσωπικό, όμως, φοβάται πως το σχέδιο της μετεγκατάστασης σε καινούριο κτίριο δεν προχωρά, αφού, όπως αναφέρουν, ο χώρος, στον οποίο υποτίθεται προβλέπεται να γίνει, διαμορφώνεται σε πάρκο. Περιοδεία στο ΑΤ Δενδροποτάμου θα πραγματοποιήσει και σήμερα στις 10.30 π.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την απάντηση του υπουργείου και να διαπιστώσει εάν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ