Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Σιδερόφραξε διάβαση ο ΟΣΕ!

Για μια ακόμα φορά ο ΟΣΕ σιδερόφραξε τη διάβαση στο τέρμα της οδού Υψηλάντου, στη Λάρισα, αποκλείοντας χιλιάδες κατοίκους συνοικιών που βρίσκονται πέρα από το κέντρο. Η μόνη δίοδος, πλέον, για τους κατοίκους είναι μια παρακείμενη πεζογέφυρα απτην οποία είναι, σχεδόν, αδύνατο να περάσουν, καθώς όχι μόνο είναι πολύ ψηλή, αλλά και επικίνδυνη λόγω της ολισθηρότητας στα σκαλιά και των άλλων κακοτεχνιών που υπάρχουν. Ετσι, δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν πολλοί, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, γυναίκες με μωρά, αλλά και οι νοικοκυρές με τα ψώνια τους.

Πολλοί επισημαίνουν ότι το κλείσιμο σχετίζεται με την έλευση του υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη στη Λάρισα, που προγραμματίζεται για το τέλος του μήνα - αν τελικά γίνει, καθώς άλλες τρεις φορές αναβλήθηκε - με σκοπό να δείξει ο ΟΣΕ ότι δήθεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια όσων διέρχονται από τις γραμμές.

Ο ΟΣΕ και η κυβέρνηση, αντί να πάρουν μέτρα για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις γραμμές, ακολουθώντας τη λογική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» αποκλείουν, εντελώς, τους κατοίκους των συνοικιών από το κέντρο της πόλης.

Λύσεις υπάρχουν αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν στις προτάσεις των κατοίκων και φορέων της περιοχής με το επιχείρημα ότι κοστίζουν. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει φυλασσόμενη διάβαση ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευσή τους, ενώ για την οριστική λύση έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν το κέντρο κόβοντας την πόλη στη μέση και προκαλώντας πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα. Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα - ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες διαβάσεις μέσα στη Λάρισα - ενώ ο Δήμος της Λάρισας όπως και η Νομαρχία κοροϊδεύουν τους κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν λίγο καιρό ο δήμαρχος της πόλης Κ. Τζανακούλης, συνοδευόμενος από κουστωδία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε την περιοχή και δεσμεύτηκε στους κατοίκους ότι μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, η διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών στο τέρμα της οδού Υψηλάντου θα μείνει ανοιχτή. Βεβαίως και αυτή η δέσμευση αποδείχτηκε χωρίς αντίκρισμα καθώς τώρα που κλείστηκε η γραμμή οι αρμόδιοι του δήμου αδιαφορούν.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποδεχτούν τον αποκλεισμό τους κι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ