Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Τα υδροπλάνα απειλούν τους αλιείς

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Η εγκατάσταση προβλήτας υδροπλάνων στο χώρο της Ιχθυόσκαλας Πάτρας είναι το θέμα της Ερώτησης, που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Μεταφορών και Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Λ. Κανέλλη.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Τη δικαιολογημένη αντίδραση του Συλλόγου Ιχθυοπαραγωγών Μέσης Αλιείας Πατρών και Δυτικής Ελλάδας έχει προκαλέσει η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος να εγκαταστήσει στο χώρο της Ιχθυόσκαλας τα υδροπλάνα ιδιωτικής εταιρίας, που θα δραστηριοποιηθεί στο Ιόνιο. Ο συγκεκριμένος χώρος της Ιχθυόσκαλας εξυπηρετεί την εμπορευματική κίνηση της ιχθυαγοράς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Οι επαγγελματίες αλιείς τον χρησιμοποιούν εκατό χρόνια τώρα, όχι μόνο για τον ελλιμενισμό, αλλά και για τις επισκευές των αλιευτικών τους εργαλείων (δίχτυα κλπ.), την προμήθεια καυσίμων, τροφίμων κ.ά.».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι «η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης περιορίζει στο ελάχιστο το χώρο ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των αλιευτικών σκαφών και εγκυμονεί κινδύνους στην ασφάλεια των ίδιων, αλλά και των επιβατών των υδροπλάνων, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σχετική μελέτη. Η αεροπορική σύνδεση των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας είναι απαραίτητη και έχει μάλιστα καθυστερήσει. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις, αφού υπάρχουν άλλοι χώροι προσφορότεροι για τέτοιες εγκαταστάσεις στο κεντρικό λιμάνι, αλλά και στη μαρίνα. Οι αλιείς χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο χώρο για την επαγγελματική τους δραστηριότητα και πρέπει να το πάρει υπόψη του ο ΟΛΠ, αλλά και τα αρμόδια υπουργεία και να μην προστατεύουν τα συμφέροντα των μεγαλοεφοπλιστών και των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, «αν θα παρέμβουν για να αλλάξει η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, ώστε να προστατευτούν οι εκατό (100) και πλέον επαγγελματίες αλιείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ιχθυόσκαλας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ