Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΧΑΪΑ
Συλλαλητήριο αμπελοκαλλιεργητών τη Δευτέρα

Σε συλλαλητήριο προχωρούν οι αμπελοκαλλιεργητές της Δυτικής Αχαΐας τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 11:30 π.μ. στη Νομαρχία με την προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου οι αγρότες καλούνται να δώσουν δυναμικά το «παρών» με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Αυτό αποφάσισαν προχτές, αργά το βράδυ, σε σύσκεψη που έγινε στα Χαρμπιλέικα μετά από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας καθώς όσο πλησιάζει ο τρύγος οι εμποροβιομήχανοι με την προσφιλή τακτική του εκβιασμού (εισαγωγή σταφυλιών) προσπαθούν να αποσπάσουν την παραγωγή σε εξευτελιστικές τιμές.

Ηδη οι «μπιστικοί» των εμποροβιομηχάνων διαδίδουν πως οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, δηλαδή από 15 - 20 λεπτά. Απέναντι σε αυτή την πρακτική, οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ, καλούν τον αγροτικό κόσμο να μην υποκύψει σε αυτούς τους εκβιασμούς και ενωμένοι με αποφασιστικότητα να δώσουν τον αγώνα ώστε να εξασφαλίσουν τιμές που θα επιτρέπουν, τουλάχιστον, αξιοπρεπή διαβίωση.

Συγκεκριμένα, κεντρικά αιτήματα των αμπελουργών είναι η διασφάλιση ικανοποιητικής τιμής του προϊόντος (35 λεπτά το κιλό) ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και ο έλεγχος στις εισαγωγές κρασιού από τρίτες χώρες που βαφτίζουν ευρωπαϊκό και αναγραφή προέλευσης στα τυποποιημένα κρασιά. Παράλληλα, από σήμερα, ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών στην ύπαιθρο, με στόχο την καλύτερη δυνατή επιτυχία του συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ