Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συζητάμε για το πώς θα ανατρέψουμε τον εφιάλτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις. Αποσπάσματα από την ομιλία του Θέμη Γκιώνη

Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στο Ηράκλειο στην Κρήτη.

Οι διήμερες εκδηλώσεις ολοκλήρωσαν το ταξίδι του 31ου Φεστιβάλ, με εκατοντάδες νέους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους και αγρότες να αναδεικνύουν ό,τι πιο προοδευτικό μπορεί να γεννήσει η νεανική δημιουργία, μέσα από τη γιορτή της ΚΝΕ που στηρίζεται στο μεράκι και τον ενθουσιασμό μελών και φίλων της.

Τα μαθητικά συγκροτήματα, η θεατρική παράσταση που έδωσαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από κοινού για την ανάγκη του αγώνα, η συζήτηση για τον αθλητισμό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα για τη νέα γενιά, τα μουσικά αφιερώματα στον Μαρκόπουλο, η συναυλία των «Apurimac» που μας ταξίδεψε με λάτιν ρυθμούς και οι συναυλίες που δόθηκαν από νέα παιδιά, είναι πολύ λίγα από τη μαγευτική ατμόσφαιρά της μεγάλης γιορτής της νιότης που είχε στηθεί δυο μέρες στο Ηράκλειο. Στη συζήτηση για το ποδόσφαιρό και τις θέσεις του ΚΚΕ που παρουσίασε ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η συμμετοχή των νέων ήταν μεγάλη ενώ συμμετείχαν και διοικήσεις τοπικών ομάδων.

Με κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και το σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν στο βήμα το Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμη Γκιώνη, που έκανε την κεντρική ομιλία το Σάββατο το βράδυ.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΝΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δε μένει στην περιγραφή της μαύρης πραγματικότητας που δημιουργούν ο καπιταλισμός και τα κόμματά του, γιατί όπως υπογράμμισε, δεν ταιριάζει στους κομμουνιστές όπως δεν ταιριάζει και στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας.

«Την ώρα που αυτά τα κόμματα βρίσκονται στη ρότα της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων και των κερδών, το ΚΚΕ τραβάει σε άλλο δρόμο.

Αντί να συμβιβάζεται με το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζουν στη νέα γενιά, είναι το μόνο κόμμα που ετοιμάζει Πανελλαδική συνδιάσκεψη για Νεολαία, για τα προβλήματά της και το πώς θα δράσει το ΚΚΕ γι' αυτά». Και ακολούθως πρόσθεσε: «Δημοσιεύτηκαν ήδη οι θέσεις που αφορούν τη νεολαία και την κατάσταση του κινήματος της νεολαίας σήμερα. Θέτουμε τον προβληματισμό μας σε κάθε τμήμα και ηλικιακό επίπεδο της νεολαίας. Για τα παιδιά που μπαίνουν στην εφηβεία, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους που εργάζονται και είναι άνεργοι, τους νέους και τις νέες κοπέλες που κάνουν οικογένεια.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σημείωσε, λένε την αλήθεια στη νεολαία, ανοίγουμε συζήτηση για το πώς θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, όχι μόνο πώς θα αγωνιστούμε αλλά πώς θα αλλάξουμε τον κόσμο για να βρουν δικαίωση τα όνειρα και οι αγώνες μας, να κατακτήσουμε τη νίκη. Απέναντι σε αυτόν τον εφιάλτη που ετοιμάζει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της για τους νέους και τις νέες, εμείς καταθέτουμε προτάσεις σε ένα συνολικό πλαίσιο πάλης και συσπείρωσης. Το καταθέτουμε για συζήτηση. Αυτό το πλαίσιο στηρίζεται στους αγώνες, δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται μέσα στην πάλη για μόρφωση, δουλιά και ζωή με δικαιώματα.

Δεν αφορά μόνο τη νεολαία, αφορά το λαό και πρώτα απ' όλα το εργατικό κίνημα. Γιατί η κοινή δράση του νεολαιίστικου με το εργατικό κίνημα είναι αυτή που θα δώσει ώθηση ν' ανοίξει η προοπτική για τη λύση των προβλημάτων και την εκπλήρωση των προσδοκιών της νέας γενιάς.

Εμείς προβάλλουμε εναλλακτική ρεαλιστική διέξοδο, ολοκληρωμένες προτάσεις, προπαγανδίζουμε όλα τα ζητήματα με μία βασική προϋπόθεση, τη δράση της ίδιας της νεολαίας, τον αγώνα της για να κερδίσει όλα όσα της ανήκουν, τη συμμετοχή σε όλα όσα την αφορούν. Γιατί ο ενωμένος αγώνας, η διεκδίκηση των αναγκών, η συλλογική δράση είναι η διέξοδος για να αλλάξουν τα πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ