Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη

Σταθερά αυξανόμενος είναι ο αριθμός των παιδιών που δεν είναι ενταγμένα σε κάποιο ειδικό σχολείο ή ειδική τάξη, λόγω της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και των ειδικών σχολείων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ετσι, το 85% των παιδιών με ειδικές ανάγκες παραμένει χωρίς εκπαίδευση, δηλαδή 185.000 παιδιά!

Πολλά από τα ελάχιστα δημόσια ειδικά σχολεία δεν ξεκινούν ακόμα μαθήματα λόγω μεγάλης έλλειψης εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ιδιαίτερα στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΕΠ). Ενας ακόμα λόγος είναι ότι η μεταφορά των παιδιών στα ειδικά σχολεία έχει αφεθεί σε διάφορες εταιρίες που έχουν συνάψει συμβάσεις με τις Νομαρχίες. Οι συμβάσεις κάθε χρόνο καθυστερούν να υπογραφούν, είτε γιατί έτσι συμφέρει τις εταιρίες που περιμένουν τη λήξη της τουριστικής περιόδου, είτε γιατί τα κλειστά ειδικά σχολεία χρησιμοποιούνται σαν αντιπολιτευτικό όπλο απ' τους εκάστοτε νομάρχες. Γι' αυτό το λόγο δε θα λειτουργήσουν τα δημόσια ειδικά σχολεία στην Αθήνα, αλλά και τα μουσικά και αθλητικά γυμνάσια και τα πολυπολιτισμικά σχολεία.

Στα σχολεία των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και εργαζόμενοι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η θέση της κυβέρνησης είναι απλά ότι «οι πιστώσεις έχουν τελειώσει». Τα δε αμιγώς επιχειρηματικά ειδικά σχολεία έχουν μετατραπεί σε «πάρκινγκ» παιδιών με υψηλά δίδακτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ