Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Οι λύσεις απαιτούν αγώνες

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιόδευσαν χτες σε σχολεία, καλώντας εκπαιδευτικούς και γονείς σε κοινό αγώνα για την Παιδεία

«Με ευλογίες και ευχολόγια δε λύνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση. Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας από όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, απ' όλο το λαό. Ολοι μαζί να δυναμώσουμε το μέτωπο με αυτούς που αγωνίζονται, με το ΠΑΜΕ, για μια Παιδεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή της σε δημοτικά σχολεία της Ηλιούπολης η Χρυσούλα Λαμπούδη, δημοτική σύμβουλος της περιοχής, μέλος της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ.

Στην ομιλία της σημείωσε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής, ως αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής: Μάθημα σε κοντέινερ, αίθουσες χωρισμένες στα δύο, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων διαμορφωμένες σε σχολικές τάξεις, συμπτύξεις τμημάτων. Και κάθε χρόνο με την έναρξη του σχολικού έτους, ο δήμαρχος να «τάζει» την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, χωρίς ποτέ να χτίζεται.

Στην Ελευσίνα

Σε δημοτικά σχολεία της εργατούπολης της Ελευσίνας περιόδευσε χτες κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Δήμο Κουμπούρη. Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν και μίλησαν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τα τεράστια προβλήματα τα οποία και φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν, αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται, με πρώτα θύματα τα παιδιά της εργατικής τάξης. Κάλεσαν γονείς και εκπαιδευτικούς να συστρατευθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν σύγχρονη λαϊκή Παιδεία. Με μπροστάρη την εργατική τάξη να διεκδικήσουν ένα λαϊκό σχολείο που θα προωθεί την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης.

Δυναμικό αγωνιστικό ξεκίνημα

Η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων στους συλλόγους εκπαιδευτικών, ώστε το πλαίσιο του ΠΑΜΕ να μετατραπεί σε αγωνιστική απόφαση, και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 12 του Νοέμβρη, είναι οι άμεσοι στόχοι που έθεσε η σύσκεψη των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τη δράση των ταξικών δυνάμεων. Οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν την ανάγκη όξυνσης της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, αλλά και με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που ως μέλη των διοικήσεων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ σιγοντάρουν την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Στο στόχαστρο βάζουν και τις διοικήσεις των δήμων, που με την ανταποδοτική χρηματοδότηση των σχολείων, τις συμπτύξεις τμημάτων εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ