Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Σταθερός αντιιμπεριαλιστικός προσανατολισμός

Εμφανής είναι και η διεθνής αναγνωρισιμότητα του Φεστιβάλ. Φέτος θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις 21 αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, η ΚΝΕ διοργανώνει Διεθνές Σεμινάριο, με τη συμμετοχή των παραπάνω οργανώσεων, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Η προοπτική του νεολαιίστικου κινήματος στην εποχή της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Θ. Γκιώνης και στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που έγινε τον Αύγουστο στη Βενεζουέλα, τονίζοντας: «Σ' αυτό το παγκόσμιο γεγονός συμμετείχαν πάνω από 15.000 νέοι από 148 χώρες του κόσμου. Η ΚΝΕ πήρε μέρος με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 178 μέλη. Δυστυχώς για μας και για την ελληνική νεολαία, αυτό το γεγονός δεν έτυχε καμιάς προβολής. Δε θεωρούμε ότι αυτό έγινε τυχαία.

Ηταν ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Φεστιβάλ όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη - σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και συντονισμένα - να οξυνθεί η πάλη της νεολαίας μαζί με την εργατική τάξη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Εκφράστηκε η αλληλεγγύη της νεολαίας στη Βενεζουέλα και στην πάλη του λαού της, στην Κούβα, καθώς και στις χώρες που σήμερα αντιμετωπίζουν τον ιμπεριαλισμό, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κ.α.

Με αυτή την ευκαιρία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ σε πρώτη πανελλαδική παρουσίαση η ταινία - ντοκιμαντέρ "Βενεζουέλα: Η Επανάσταση που δε θα προβληθεί τηλεοπτικά", την οποία έφεραν μαζί τους τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ