Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΕΡΑΝΗΣ»
Επικίνδυνη προσπάθεια υπονόμευσης

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου προσπαθεί να εγκλωβίσει τον αγώνα των εργαζομένων στα στεγανά της κυρίαρχης πολιτικής

O αγώνας των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ, για να πληρωθούν τον ιδρώτα τους και για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου συνεχίζεται. Χτες πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, ενώ από σήμερα αρχίζουν επίσχεση εργασίας.

Οι 150 εργαζόμενοι δε δίνουν μάχη μόνο ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας που, καλυπτόμενη πλήρως από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχεδιάζει να τους πετάξει στο δρόμο, βάζοντας «λουκέτο» στην παλιότερη καπνοβιομηχανία της χώρας. Εχουν να κάνουν και με τη φιλοεργοδοτική στάση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ του σωματείου τους. Στάση και τακτική που αποτελεί ανάχωμα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Χτες, στη 1 το μεσημέρι αυτοί οι καθαρά κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, πατώντας στην αγωνία και την ανασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και στο γεγονός ότι από τον περασμένο Ιούνη είναι απλήρωτοι, σκορπίζοντας αυταπάτες, τους κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά για να... απαιτήσουν να εκδικαστεί άμεσα από το Πρωτοδικείο η αίτηση της πλειοψηφίας του σωματείου για διορισμό προσωρινής διοίκησης στο εργοστάσιο. Το «κάλεσμα» βέβαια βρήκε μικρή ανταπόκριση, όμως το πρόβλημα παραμένει. Σημειώνεται ότι στη λεγόμενη προσωρινή διοίκηση που επιδιώκει η πλειοψηφία, θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι.

Ο Νίκος Μπούργιας εκπρόσωπος της ταξικής παράταξης της Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης - συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ - με δήλωσή του στο «Ρ» κατήγγειλε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου και το ρόλο που έχει αναλάβει «καθώς επιδιώκει τον εγκλωβισμό των εργαζομένων για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της εργοδοσίας και της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλει να εκτονώσει τις αγωνιστικές τους διαθέσεις όπως αυτές εκφράστηκαν με την απόφαση που οι ίδιοι πήραν για απεργιακές κινητοποιήσεις. Ολα αυτά τα περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, αποτελούν μεθοδευμένο σχέδιο που εκτός των άλλων αλλοιώνει και την εργατική συνείδηση. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας με απεργίες, πορείες διαμαρτυρίας και άλλες μορφές πάλης. Να ενώσουμε τη δύναμή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται, όπως της ΣΕΞ ΦΟΡΜ, των "Κλωστηρίων Ναούσης", τους εργαζόμενους του Πειραιά, ενάντια σε αυτή την πολιτική που εξυπηρετεί μόνο τους εργοδότες συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο. Να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική στα δικά μας μέτρα, που θα έχει βάση την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών και που στα πλαίσιά της θα συγκροτηθεί ο δημόσιος ενιαίος φορέας καπνού - τσιγάρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ