Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ «PLANET» - «FLASH»
«Ομηροι» οι εργαζόμενοι

Σε καθεστώς «ομηρίας» βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Planet» και «Flash», που από τη μία παραμένουν απλήρωτοι και από την άλλη βρίσκονται σε αναμονή των αποφάσεων των ιδιοκτητών τους.

Ετσι, μετά την παύση των πληρωμών εδώ και ένα χρόνο στους 80 εργαζόμενους του «Planet», η εταιρία «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Planet ΑΕ» προχώρησε από προχτές Δευτέρα σε εκπομπή παράνομου «προγράμματος» από τη συχνότητα των 99,5 μεγακύκλων, τη στιγμή που εκκρεμεί η συζήτηση του θέματος στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η ίδια εταιρία - με πιθανώς αλλοιωμένη μετοχική σύνθεση - επιχειρεί τη διεκδίκηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της συχνότητας με διαφορετικό πρόγραμμα και με διαφορετικούς εργαζόμενους. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ξεκάθαρος στόχος της εργοδοτικής πλευράς είναι «η δραστική μείωση του προσωπικού, η λειτουργία του με εργαζόμενους οι οποίοι είτε δε θα εργάζονται με βάση τα όσα προβλέπουν οι ΣΣΕ, είτε δε θα διεκδικούν την τήρηση της εργατικής και της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας». Το θέμα του «Planet» θα συζητηθεί στο ΕΣΡ στις 27 Σεπτέμβρη για να εξακριβωθεί αν θα λειτουργεί με τους όρους βάσει των οποίων έχει πάρει άδεια.

Από την άλλη μεριά, σε αναμονή της διαδικασίας αγοραπωλησίας του σταθμού βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον «Flash», οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Χτες, για δεύτερη φορά δεν παραβρέθηκε στο ΕΣΡ ο ιδιοκτήτης του Σ. Πουλόπουλος, ο οποίος όμως τηλεφωνικά και μέσω του δικηγόρου του είπε ότι βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης του σταθμού. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση στο ΕΣΡ την Παρασκευή, στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Σ. Πουλόπουλος.

Χτες, εξάλλου, η εργοδοσία στο ραδιοσταθμό «SKY» ανακοίνωσε την απόφασή της να πετάξει στο δρόμο 40 περίπου εργαζόμενους, με τη γνωστή μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ