Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΛΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κινδυνεύουν με χρεοκοπία

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των αγροτών των πρώην παρακάρλιων κοινοτήτων στο Νομό Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν: «Πάνω από 60 οικογένειες, επί το πλείστον ακτήμονες, των πρώην παρακάρλιων κοινοτήτων και τώρα Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Κάρλας, κυρίως σε ενοικιαζόμενες εκτάσεις, από το 2000 δεν ασκούν καμία γεωργική δραστηριότητα στο χώρο της λίμνης στον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες ανασύστασής της, με αποτέλεσμα οι αγρότες αυτοί να μην μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ, σύμφωνα με την οποία τα ιστορικά δικαιώματα υπολογίζονται με βάση τις επιδοτήσεις της τριετίας 2000-2002. Οι θιγόμενοι καλλιεργητές που για 10ετίες ζούσαν από τις καλλιέργειες βαμβακιού σε εκτάσεις της λίμνης Κάρλας, βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους χρεοκοπίας. Γεωργικά μηχανήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών βρίσκονται εκτός χρήσης. Οι υποχρεώσεις σε τράπεζες και τρίτους "τρέχουν" χωρίς να είναι σε θέση οι καλλιεργητές να ανταποκριθούν μια και οι κυβερνήσεις δεν τους εξασφάλισαν καμία εναλλακτική λύση».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «ποια εναλλακτική λύση προτείνει για τους παραπάνω αγρότες που να τους εξασφαλίζει το αναγκαίο εισόδημα επιβίωσης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ