Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πληρώνουμε την πολιτική «απελευθέρωσης»

Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της «απελευθέρωσης» των αερομεταφορών και τις επιπτώσεις που είχε για την «Ολυμπιακή» η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή. Την Ερώτηση υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος αποκαλύπτει και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που οδηγούν την ΟΑ στην ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμό της.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του Κόμματος επισημαίνει:

«Στην ιδιωτικοποίηση, το κλείσιμο ή την εκκαθάριση εν λειτουργία οδηγείται η Ολυμπιακή Αεροπορία με την πολιτική που ακολουθήθηκε χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η τελική κατάληξη των επιλογών που έγιναν στα πλαίσια της απελευθέρωσης των αερομεταφορών και του "ελεύθερου" ανταγωνισμού, που έχει αποφασιστεί στην ΕΕ. Ζητήματα κρίσιμα όπως η ασφάλεια πτήσεων, το φθηνό εισιτήριο για τους επιβάτες, η απρόσκοπτη σύνδεση με τα νησιά της χώρας και τις λεγόμενες άγονες γραμμές και η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν μπορούν να λυθούν στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος. Η ριζική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων προϋποθέτει μια ριζικά διαφορετική πολιτική με έναν αποκλειστικά δημόσιο φορέα αερομεταφορών, που θα κινείται με κριτήριο τα συμφέροντα της χώρας μας και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Καταλήγοντας ο Αντ. Σκυλλάκος, ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών τι μέτρα θα πάρει και πώς θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των πτήσεων, το φθηνό εισιτήριο για τους επιβάτες, την τακτική σύνδεση όλων των περιοχών της χώρας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην [Ολυμπιακή Αεροπορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ