Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
«Γραφειοκρατική» η ρύθμιση

Διαφωνούν οι εγκαταστάτες - συντηρητές ανελκυστήρων με το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με την οποία ρυθμίζονται θέματα διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά ως προς τις συντηρήσεις - αντικαταστάσεις ανελκυστήρων, το οποίο καθυστερημένα - όπως αναφέρει η ομοσπονδία τους - τους κοινοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

«Στην επεξεργασία που κάναμε πάνω στο "νέο" σχέδιο της ΚΥΑ με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι δε διαφέρει καθόλου στα ζητήματα που θίγουν όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο των ανελκυστήρων, από τον Εγκαταστάτη Συντηρητή ως και τον τελευταίο καταναλωτή, από τα προηγούμενα σχέδια που κατά καιρούς εκπονούσε το υπουργείο Ανάπτυξης».

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, μεταφέροντας τις θέσεις της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα, επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπει το σχέδιο δημιουργούν:

  • «Τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, με τόνους χαρτιά και φακέλους, με πληθώρα επισκέψεων στα διάφορα Διαμερίσματα της Νομαρχίας».
  • «Επιπλέον δαπάνες στα ήδη επιβαρυμένα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών από την αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, του πετρελαίου κλπ.».
  • Μεγάλο αριθμό ανέργων στον κλάδο.
  • Ανασφάλεια «που προκύπτει από τις προτάσεις σας, στο μεσοδιάστημα που ο ανελκυστήρας λειτουργεί χωρίς υπεύθυνο συντηρητή (ασυντήρητος)».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ