Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΟΥΤΕΣ
Με τους αγώνες μας δικαιώνεται η Αντίσταση

Πραγματοποιήθηκε, τον περασμένο μήνα, η καθιερωμένη εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ Φωκίδας στις Καρούτες Φωκίδας, προς τιμήν των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ, στην ομώνυμη μάχη, όπου κατόρθωσαν με λιγοστές δυνάμεις και μέσα, να αποδεκατίσουν δυνάμεις των Γερμανών κατακτητών, στις 4 Αυγούστου του 1944.

Πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων παρακολούθησε την εκδήλωση όπου ο κεντρικός ομιλητής Δημήτρης Σπανόπουλος, Γραμματέας του Παραρτήματος, υπογράμμισε, εκτός των άλλων: Την αναγκαιότητα όχι μόνο αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας για το ρόλο των κομμουνιστικών κομμάτων στη νίκη κατά του φασισμού και την τεράστια συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και της συνέχισης των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας γενικότερα, προκειμένου να αποκρουστεί η επίθεση, που ολομέτωπα έχουν τα τελευταία χρόνια εξαπολύσει η άρχουσα τάξη και οι ιμπεριαλιστές στα δικαιώματα των εργαζομένων και στους λαούς που αντιστέκονται.

Οπως τότε οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με τη λαμπρή καθοδήγηση του ΚΚΕ, δε δίστασαν να βάλουν τα στήθη τους μπροστά στην τότε νέα τάξη πραγμάτων, τονίστηκε, έτσι και σήμερα η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει να αγωνιστούν για την απόκρουση όλων των αντιλαϊκών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που θίγουν άμεσα τις κατακτήσεις τους. Ετσι θα βρουν δικαίωση οι νεκροί και δε θα χαθεί η σπορά τους.

Συναγωνιστές που ήρθαν από την Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη τους, πρόσφεραν 20 ευρώ στο ΚΚΕ και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ