Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΤΥΦΩΝΑΣ «ΚΑΤΡΙΝΑ»
Παράδεισος των κερδοσκόπων

Περιμένοντας να τους στεγάσουν κάπου...

Associated Press

Περιμένοντας να τους στεγάσουν κάπου...
ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ.--

Με φόντο την πλατεία Τζάκσον, μνημείο για την πόλη της Νέας Ορλεάνης και σε σπάνιο για την περίπτωση τηλεοπτικό διάγγελμα σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, ο πρόεδρος Μπους διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των πληγέντων του κυκλώνα «Κατρίνα»: «Η Αμερική δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη Ν. Ορλεάνη»... «Είμαστε έτοιμοι να δαπανήσουμε τα περισσότερα χρήματα που έχουν ποτέ δαπανηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ετσι, όταν όλα τα έργα τελειώσουν, οι πολίτες θα νιώθουν υπερήφανοι για την πόλη τους», τόνισε ο Μπους για να αποσαφηνίσει ότι στη «Ζώνη Ευκαιρίας του Κόλπου» όπως ονόμασε τις πολιτείες που επλήγησαν, δηλαδή τη Λουιζιάνα, το Μισισιπή και την Αλαμπάμα, «μέσα σε αυτή τη ζώνη θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για επενδύσεις, όπως κίνητρα για επενδύσεις που θα παρέχουν θέσεις εργασίας, μείωση της φορολογίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια και εχέγγυα σε επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων και των επιχειρήσεων των μειονοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν». Με άλλα λόγια η νέα πόλη που θα αναδυθεί από τα νερά θα γίνει το παράδειγμα για την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και η «παιδική χαρά» για το κεφάλαιο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας έχει ήδη ζητήσει από τις Αρχές όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας να επανεξετάσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, λαμβάνοντας πλέον υπόψη τους την καταστροφή του κυκλώνα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης είχε ανακοινώσει ότι σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η επιστροφή των πολιτών της Νέας Ορλεάνης στα σπίτια τους. Πάντως, η εικόνα που αντικρίζουν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, ενώ οι Αρχές υπολογίζουν ότι το 40% της πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ο αριθμός των θυμάτων του «Κατρίνα» φτάνει τα 792.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ