Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα καιροσκοπισμού

«Μαθαίνουμε την αλήθεια, αλλάζουμε τον κόσμο» ήταν το κεντρικό σύνθημα του 31ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Και ο Αλ. Αλαβάνος, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ, το περασμένο Σάββατο, αφού το διαστρέβλωσε, υπογράμμισε: «Εμείς λέμε στη νεολαία "ελάτε να συναντηθούμε για να μάθουμε την αλήθεια σας, να αλλάξουμε την αριστερά, μπας και μπορέσουμε να αλλάξουμε μερικά πράγματα στον κόσμο"».

Αφήνοντας κατά μέρος την τακτική της ολοφάνερης κολακείας προς τη νεολαία - χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των αστικών και μικροαστικών πολιτικών δυνάμεων - αξίζει να σημειωθούν δυο ακόμη πράγματα: Πρώτον, ο ΣΥΝ θέλει τη συνάντηση με τη νεολαία για ν' αλλάξει την αριστερά της χώρας μας. Δηλαδή, για να κάνει την τελευταία αγνώριστη, εγκλωβίζοντάς τη στην πολιτική του ευρωμονοδρόμου, ευνουχίζοντας τον αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό της και αιχμαλωτίζοντάς τη στη λογική της ταξικής συναίνεσης και του συμβιβασμού. Και δεύτερον, όλ' αυτά, μπας και αλλάξουν «μερικά πράγματα στον κόσμο».

Με άλλα λόγια, από την κολακεία της νεολαίας, περνάμε κατευθείαν στη χειραγώγηση, ενώ, ταυτόχρονα, καλλιεργούμε την απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια. Ούτε μαθήματα καιροσκοπισμού να παρέδιδε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ