Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΟ-ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ

«ΡΙΖΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ»: «Για πρώτη φορά έδειξε ότι διαθέτει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης που κινείται σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από της κυβέρνησης. Η άρνησή του να αποδεχθεί τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η αντίθεσή του σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε φθηνό εργατικό δυναμικό όπως αυτό που επιδιώκει ο ΣΕΒ και η εμμονή του στην ανάγκη αναβάθμισης της θέσης και του ρόλου των εργαζομένων στα πλαίσια μιας ανάπτυξης που θα πριμοδοτεί την ποιότητα και την τεχνολογία αποτελούν ασφαλώς τις βάσεις μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης» (για τον Γ. Παπανδρέου το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

...ΤΑΥΤΙΣΗ: «Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της πρόωρης συνταξιοδότησης, της επιβολής ενιαίου φόρου στα ακίνητα, της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και της απελευθέρωσης των αγορών. Οι θέσεις αυτές δεν απέχουν από το περιεχόμενο κυβερνητικών πρωτοβουλιών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Εάν ο κ. Παπανδρέου θέλει να φανεί αξιόπιστος αλλά και χρήσιμος για τη χώρα, τότε καλό είναι να δώσει γραμμή στα στελέχη του να αφήσουν τους λαϊκισμούς για τις μεταρρυθμίσεις, που εντέλει δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά εθνική» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

...ΣΤΗ ΘΟΛΟΥΡΑ: «Ηταν αόριστος, επίπεδος, έκανε χάσματα, χρησιμοποίησε τρεις-τέσσερις φορές στο πρώτο τέταρτο λέξεις που δεν κρατούν τους τηλεθεατές στις οθόνες και προκάλεσε το χασμουρητό επώνυμων πολιτικών συντακτών φιλικών του εφημερίδων οι οποίοι εξετέθησαν από τις τηλεοπτικές κάμερες. Το κακό συντακτικό του, οι περίεργοι ιδιωματισμοί ("ανέλαβα τις ευθύνες μου κατακέφαλα"), οι λέξεις που χρησιμοποίησε (οι... γελάδες π.χ.) δεν συνάδουν με το προφίλ που επιχείρησε να περάσει» (ο Μ. Κοττάκης για τον Γ. Παπανδρέου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ