Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στον «ανταγωνισμό» η λύση!

Από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος χαρακτήρισε συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της «Ολυμπιακής» την πολιτική που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Στον «ελεύθερο ανταγωνισμό» στον τομέα των αερομεταφορών, που όπως έχει δείξει η πραγματικότητα μόνο συμφορές προκαλεί, εναπέθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Α. Νεράντζης τις ελπίδες για τη λειτουργία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Ο Α. Νεράντζης κλήθηκε χτες στη Βουλή να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, αλλά η απάντησή του ήταν ξερή και τυπική και συνοδευόταν από ύμνους στον «ελεύθερο ανταγωνισμό». Κατά τον υφυπουργό, που απέφυγε να πει οτιδήποτε για το μέλλον της ΟΑ, ο «ανταγωνισμός» διασφαλίζει όχι μόνο την πρόσβαση στις άγονες γραμμές των ελληνικών νησιών, αλλά συχνά ρίχνει και τις τιμές των εισιτηρίων. Η μόνη αναφορά που έκανε ο υφυπουργός στο μέλλον της «Ολυμπιακής» ήταν να διαβάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας δε θα μείνουν στο δρόμο.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, αφού χαρακτήρισε συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της «Ολυμπιακής» την πολιτική που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι με την ιδιωτικοποίησή της δε διασφαλίζεται καθόλου το μέλλον της. Και αυτό, είπε, γιατί στο όνομα του ανταγωνισμού θα οδηγηθούμε σε εταιρίες τύπου «Ηλιος», με τραγικά αποτελέσματα, αφού κύριο μέλημα θα είναι το κέρδος και όχι η ασφάλεια των πτήσεων η οποία κοστίζει. Οσο δε για την εξυπηρέτηση των νησιών και των άγονων περιοχών, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι ή τα δρομολόγια θα περικοπούν ή οι ιδιώτες θα απομυζούν παχυλές αποζημιώσεις. Τέλος, για τους εργαζόμενους είπε ότι παρά τα όσα λέγονται, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μειωθούν δραστικά τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ