Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρόταση - πλαίσιο αγωνιστικής δράσης

Στον αντίποδα της συναινετικής γραμμής ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ οι προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος κατά τη χτεσινή σύσκεψη

«Με τη "γραμμή" που πηγαίνετε (πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ), το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να αντιπαλέψει τα σχέδια σε βάρος της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ. "Ολυμπιακή" που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με τις αρχές της ανταγωνιστικότητας δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει ο εθνικός αερομεταφορέας για να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Καινούρια εταιρία με "ολίγον Δημόσιο" σημαίνει χειρότερη θέση για τους εργαζόμενους σ' αυτή, αλλά και χειρότερες υπηρεσίες για τους επιβάτες».

Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ σε σύσκεψη που έγινε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από τη ΓΣΕΕ, την ΟΣΠΑ και προέδρων από τα Εργατικά Κέντρα νομών που διαθέτουν αεροδρόμια. Κι αφού ανέδειξαν το ρόλο των κυβερνήσεων, την πολιτική της ΕΕ, αλλά και των συγκεκριμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, οι οποίες ήδη «ερωτοτροπούν» με τα δήθεν βιώσιμα σχήματα τα οποία προωθεί η κυβέρνηση, πρότειναν συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης.

ΟΧΙ στο κλείσιμο της «Ολυμπιακής», ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, αποκλειστικά δημόσιος αερομεταφορέας, στην υπηρεσία του λαού, με φθηνό εισιτήριο και ασφάλεια στις πτήσεις. Αυτές πρέπει να είναι σήμερα οι διεκδικήσεις του κινήματος τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και προτείνοντας:

  • Απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους στις μεταφορές.
  • Συντονισμένο αγώνα και κλιμάκωση της απεργιακής πάλης σε όλες τις ΔΕΚΟ.
  • Ανέβασμα των μορφών πάλης με πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση.
  • Ενεργοποίηση επαγγελματοβιοτεχνών κατοίκων των νησιών και αγροτικών περιοχών. Συντονισμός για κινητοποίηση από τοπικούς μαζικούς φορείς και κινήματα.

Απέναντι σ' αυτό το ξεκάθαρο περιεχόμενο για τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχει ο αγώνας στην ΟΑ, αλλά και στις μορφές πάλης που θα υπηρετούν ακριβώς αυτό το περιεχόμενο, η πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΟΣΠΑ κατέβασαν τον πήχη σε μια καμπάνια ενημέρωσης - όπως είπαν - της κοινής γνώμης και σε περιφερειακές συσκέψεις με άλλους φορείς. Παράλληλα, ενώ έκαναν γενικόλογες τοποθετήσεις για το μέλλον της ΟΑ, ζήτησαν να τους καλέσει σε διάλογο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ψήφισμα που ενέκρινε η πλειοψηφία όπως και στις ομιλίες τους, απέφυγαν να τοποθετηθούν για ΟΑ 100% κρατική. Αφήνοντας έτσι ολάνοιχτο το παράθυρο στο «νέο σχήμα» με τους ιδιώτες, που προωθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ