Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Αταλάντευτα στον αγώνα

Η παράταξη καταγγέλλει τις σκοπιμότητες, που οδήγησαν στο έκτακτο «συνέδριο» της ΓΣΕΒΕΕ

Την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του αγωνιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου, τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ και την ενεργοποίησή του προς αυτήν την κατεύθυνση, εκφράζει η ΔΗΚΕΒΕ, με ανακοίνωσή της που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Με την ίδια ανακοίνωση, η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει επίσης τις μεθοδεύσεις και τις σκοπιμότητες που οδήγησαν στο «συνέδριο», το οποίο οργάνωσε η πλειοψηφία της άκυρης απερχόμενης διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Η παράταξη επισημαίνει: «Στις 17-18/9/2005 έγινε το "συνέδριο" που οργάνωσε η παράνομη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ. Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΔΗΚΕΒΕ αντιτάχθηκε σε αυτό το συνέδριο γιατί:

  • Η διοίκηση ήταν άκυρη και δεν είχε αυτό το δικαίωμα, το σώμα των αντιπροσώπων στη μεγάλη του πλειοψηφία βρίσκεται στη δύση της θητείας του και σε πολλούς αντιπροσώπους η θητεία λήγει τις αμέσως επόμενες μέρες του "συνεδρίου". Αυτοί που ψήφισαν, πολύ περισσότερο αυτοί που εκλέχτηκαν στα όργανα της Συνομοσπονδίας, θα είναι ξανά αντιπρόσωποι μετά τα συνέδρια των ομοσπονδιών τους, που θα ακολουθήσουν το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ;!! Ηδη, αρκετοί από αυτούς δεν είναι αντιπρόσωποι από τα σωματεία τους για τα συνέδρια των ομοσπονδιών τους.
  • Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΜΜΕ, της ΑΣΚΕΒΕ, με τη ΔΑΚΜΜΕ σκόπιμα οργάνωσαν αυτό το συνέδριο, προσθέτοντας τη μια παρανομία πάνω στην άλλη, με στόχο, από τη μία, να μετρήσουν τους αριθμούς και να μοιράσουν τις θέσεις - μια και τα έχουν βρει όπως λένε - να συνεχίσουν το ξεστράτισμα και την υποταγή της συνομοσπονδίας και, από την άλλη, να συνεχίσουν να την οδηγούν στις δικαστικές περιπέτειες, ανακαλώντας την έφεση που οι ίδιοι είχαν καταθέσει, αναγνωρίζοντας, έτσι, ότι το προηγούμενο συνέδριο ήταν παράνομο.

Σ' αυτήν την κατάσταση της συνδιαλλαγής, προσπαθούν να δώσουν μόνιμο χαρακτήρα, να την κάνουν πρότυπο στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, να το ευνουχίσουν και να το κρατήσουν σε απόσταση από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΔΗΚΕΒΕ, σε συνθήκες πόλωσης και ειλημμένων αποφάσεων, έδωσε τη μάχη στη βάση των προβλημάτων, με συνέπεια και καθαρή στάση προσπάθησε να ισχυροποιηθεί το αντιμονοπωλιακό μέτωπο, απέναντι στην πολιτική των αναδιαρθρώσεων.

Με αυτή τη δύναμη που της έδωσαν οι αντιπρόσωποι και την οργάνωση στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να αποκαλύπτει τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον εκδημοκρατισμό του».

Και καταλήγει η παράταξη, αναφέροντας ότι «αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα, υπερασπίζεται τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρων, παλεύει για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την εφαρμογή λαϊκής οικονομίας, με σχεδιασμένη ανάπτυξη προς όφελος των ΕΒΕ και των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης (2008-03-01 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η «Βιοτεχνική Ενότητα» (2005-12-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις στη ΓΣΕΒΕΕ (2005-09-01 00:00:00.0)
Οργιο παρατυπιών με την εκλογή αντιπροσώπων (2003-09-25 00:00:00.0)
Στόχος η αλλαγή των συσχετισμών (2003-09-23 00:00:00.0)
Η πρωτιά της Αγωνιστικής Συσπείρωσης φέρνει και ευθύνες (1997-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ