Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Στόχος η αλλαγή των συσχετισμών

Επιστολή - κάλεσμα του προέδρου της Συνομοσπονδίας προς τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο, ώστε να στηρίξουν τις προσπάθειες για την αγωνιστική ανασύνταξή της

Τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών στη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), θα δώσουν οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτέμβρη.

Εν όψει του Συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτσης, με επιστολή προς τους αντιπροσώπους, τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε και με την ψήφο τους να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των ΕΒΕ, καθώς «η βελτίωση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ζήτημα συσχετισμών, που είναι αναγκαίο να αλλάξουν».

Στην επιστολή του τονίζει, μεταξύ άλλων: «Στο μικρό χρονικό διάστημα, στο οποίο η "Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΗΚΕΒΕ) έχει την ευθύνη της προεδρίας και εγώ την τιμή να είμαι πρόεδρος στο ΔΣ, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, έγινε προσπάθεια η ΓΣΕΒΕΕ να αλλάξει ρότα, να απεγκλωβιστεί από το παρελθόν, να σταματήσουν οι διαβουλεύσεις του παζαριού και της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική που εφάρμοζε η προηγούμενη πλειοψηφία. Με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις, βρεθήκαμε κοντά στους συναδέλφους μας. Με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στηρίξαμε τις ανησυχίες τους, με αποφασιστικότητα και παλμό ανοίξαμε μέτωπο σε αυτή την πολιτική που οδηγεί σε μαρασμό τις ΜΜΕ».

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι βασικοί άξονες αυτών των προσπαθειών ήταν «να διατυπώσουμε θέσεις με κριτήριο την κοινωνική θέση των συναδέλφων μας και να αποκτήσει η ΓΣΕΒΕΕ μια διαφορετική φωνή. Να αποκαλύψουμε ότι πίσω από τη βιτρίνα των αριθμών κρύβεται η ανισόμετρη ανάπτυξη, η αντιλαϊκή και φοροεισπρακτική νεοφιλελεύθερη πολιτική, σε βάρος των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Να αποτρέψουμε την αντίληψη της παράδοσης, να σπάσουμε με αταλάντευτη θέση τη φορομπηχτική συμφωνία για τις ανέλεγκτες χρήσεις και τις συνάφειες. Να κρατήσουμε καθαρή κριτική στάση στη λεγόμενη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος που συνεχίζει την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου σε βάρος των ΕΒΕ».

Ανάμεσα στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που απαριθμεί ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, είναι και:

  • Η απόρριψη του απαγορευτικού πλαφόν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Η διεκδίκηση εφαρμογής περιφερειακών και κλαδικών πολιτικών.
  • Η απαίτηση στήριξης της συνεταιριστικοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
  • Η σταθερή άρνηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ο Δ. Φέτσης τονίζει, επίσης, ότι έγινε προσπάθεια για την αγωνιστική ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα σε ένα περιβάλλον «αρνητικού συσχετισμού με συνεχόμενα εμπόδια, από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και όχι μόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης (2008-03-01 00:00:00.0)
Απαιτούν αγωνιστικό προσανατολισμό (2002-04-27 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των ΕΒΕ δε λύνονται με φιέστες (1999-09-16 00:00:00.0)
Μέρα αγωνιστικής κινητοποίησης η 26 του Νοέμβρη (1997-11-05 00:00:00.0)
Πρωταρχικής σημασίας η δραστηριοποίηση των σωματείων (1997-09-20 00:00:00.0)
Ξεπούλημα των ΕΒΕ η συμμετοχή στο "διάλογο" (1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ