Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 του Σεπτέμβρη

Eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη, στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, οι αγρότες του νομού. Η κινητοποίηση, η οποία γίνεται μετά από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων - της «Ανοιξης» και της «Αλληλεγγύης» - και της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων, αποτελεί την πρώτη αγωνιστική αντίδραση των αγροτών της περιοχής για τα νέα καταστροφικά μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και για την κοροϊδία που γίνεται σε βάρος του αγροτικού κόσμου με τις προεκλογικές κυβερνητικές υποσχέσεις για μικροπαροχές.

Οι αγρότες των Τρικάλων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα κατά των επιπτώσεων που θα έχουν στο αγροτικό εισόδημα και, γενικότερα, στο αγροτικό επάγγελμα η ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ και ιδιαίτερα οι αποφάσεις που εξυφαίνονται στις Βρυξέλλες για το βαμβάκι, τον καπνό και το λάδι. Και οι εκπρόσωποι του συνεπούς, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος της περιοχής δηλώνουν ότι ο αγροτικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει να εφαρμοστούν οι προτάσεις της Κομισιόν για τα μεσογειακά προϊόντα, που επιχειρούν να επιβάλουν νέες, δραστικές, στρεμματικές περικοπές στη βαμβακοκαλλιέργεια και να «φέρουν» το τέλος της καπνοκαλλιέργειας, μέσα σε λίγα χρόνια. Ούτε θ' αποδεχτούν νέα μείωση του αγροτικού εισοδήματος, μέσω της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή.

Δίκαια αιτήματα - καθαρός στόχος

Θα προβάλλουν τα γνωστά αιτήματά τους για:

  • Κατάργηση των περιορισμών στις καλλιέργειες και των ποσοστώσεων στην παραγωγή που επιβάλλει η ΕΕ.
  • Αύξηση των τιμών των προϊόντων και μείωση του κόστους παραγωγής με έλεγχο στις τιμές των αγροτικών μέσων και εφοδίων και με την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, ιδίως αρδευτικών και άλλων εγγειοβελτιωτικών.
  • Ουσιαστική ρύθμιση των αγροτικών χρεών, που δημιούργησε, κυρίως, η τοκογλυφική πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας.
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών που προκαλούν στη φυτική και ζωική παραγωγή, καθώς και στο αγροτικό κεφάλαιο και στις υποδομές, τα οιουδήποτε είδους και οιασδήποτε αιτίας αντίξοα καιρικά φαινόμενα.
  • Πραγματικές αυξήσεις στις αγροτικές συντάξεις στο ύψος της κατώτερης του ΙΚΑ κ.ά.

Και θα ξεκαθαρίσουν, για μια ακόμα φορά, πως στόχος της πάλης τους είναι η ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής, που οδηγεί στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών - νεοτσιφλικάδων. Και θα συνεχίσουν αυτή την πάλη μέχρι να δημιουργηθούν οι κοινωνικές και οι πολιτικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή μιας άλλης, υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών, που θα εξασφαλίζει το αγροτικό εισόδημα και την αγροτική απασχόληση, θ' αναπτύσσει την αγροτική οικονομία σε παραγωγική βάση, για τη διασφάλιση φτηνών και ποιοτικών προϊόντων, με τα οποία θα διατρέφεται ο ελληνικός λαός.

Τέλος, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση οι Τρικαλινοί αγρότες θα στείλουν μήνυμα στους κυβερνώντες - αλλά και σε όσους άλλους σκέφτονται ν' ακολουθήσουν την ίδια προεκλογική τακτική των «ανέξοδων» υποσχέσεων και της «άκρατης» παροχολογίας ψίχουλων - πως δεν «πιάνουν» πια τα προεκλογικά «κόλπα» κι ας ψάξουν αλλού να βρουν αφελείς και ευκολόπιστους...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητικά χαμηλή τιμή στο καλαμπόκι (2012-09-08 00:00:00.0)
Προκλητικά χαμηλή τιμή στο καλαμπόκι (2012-09-08 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το μπλόκο στη Νίκαια (2010-01-13 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι αγρότες! (2009-12-04 00:00:00.0)
Τα Τρίκαλα έστειλαν το πρώτο μήνυμα (2009-11-17 00:00:00.0)
Στο δρόμο των κινητοποιήσεων (2009-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ