Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ
Στους δρόμους οι αγρότες

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στον Πύργο πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πύργου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣ Χρ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επισήμανε ότι «η αντιαγροτική ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάη και θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια της Ιταλικής Προεδρίας με την αναθεώρηση των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς των μεσογειακών προϊόντων, θα εξανεμίσει το εισόδημά μας, απειλώντας με αφανισμό δυναμικές καλλιέργειες του Νομού Ηλείας. Οι δημόσιες δαπάνες για τη γεωργία έχουν μειωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα να μη γίνονται τα αναγκαία έργα υποδομής, να αυξάνεται το κόστος παραγωγής, να μειώνεται η παραγωγικότητα της ελληνικής γεωργίας και το εισόδημα των αγροτών».

Στα αιτήματα του συλλαλητηρίου, όπως αυτά εκφράζονται από το ψήφισμα των συγκεντρωμένων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Κατάργηση του αντισταφιδικού κανονισμού, να μη γίνει καμιά περικοπή των επιδοτούμενων ποσοτήτων ελαιόλαδου, να υπάρξει άμεση απορρόφηση της εγχώριας παραγωγής στο αραπόσιτο, το βαμβάκι και τα οπωροκηπευτικά με τιμές που να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, να πληρωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν οι πορτοκαλοπαραγωγοί, την κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, για να παράγουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και τις ανάγκες του λαού μας σε τρόφιμα.

Στη χτεσινή αγροτική κινητοποίηση συμμετείχαν και χαιρέτισαν εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων και πλήθος αντιπροσωπειών αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ