Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πιπέρι στο στόμα

Ερίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την εγκυρότητα κειμένου εργασίας που συνέταξαν οικονομολόγοι συνεργαζόμενοι με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με το οποίο το ελληνικό δημόσιο σπαταλά άσκοπα κάθε χρόνο 10 δισ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει τη ΝΔ ότι παραπλανά το λαό με στοιχεία τα οποία δεν υιοθετεί η ΕΚΤ. Η ΝΔ ανταπαντά ότι όταν δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία από φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η κυβέρνηση «εποίησε την νήσσαν» και ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. Και η δήθεν φασαρία συνεχίζεται... Εχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το τι εννοούν οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ με τους όρους «σπατάλη» και «διαφθορά» λόγω της αναποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Και οι πέτρες γνωρίζουν πλέον ότι οι αέριες μάζες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της ΕΚΤ είναι αυστηρής νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης, όπως και τα διάφορα μυαλά που συντάσσουν τις όποιες εκθέσεις.

Ο ελληνικός λαός, βέβαια, δεν περιμένει από την ΕΚΤ να μάθει για τη διαφθορά. Τη ζει καθημερινά. Το πρόγραμμα εκποίησης της τεράστιας δημόσιας περιουσίας τι είναι; Η προκλητική ενίσχυση των ομίλων της οικονομικής ολιγαρχίας (παράδοση των ΕΛΠΕ στον Λάτση, της Ιονικής στον Κωστόπουλο, η διαφαινόμενη παράδοση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) δεν αποτελεί το φυτώριο της διαφθοράς που έχει τυλίξει την πολιτική και οικονομική εξουσία του τόπου; Αλλά πού να μιλήσουν γι' αυτά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και να ήθελαν τα «αφεντικά» θα τους έβαζαν πιπέρι στο στόμα.


Θ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ