Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Τα βρήκαν κυβέρνηση - πρατηριούχοι

Λύθηκε αργά χτες βράδυ η απεργία των βενζινοπωλών, αφού τα βρήκαν μετά από πολύωρη σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των πλευρών, οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών και των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών με την κυβέρνηση, για τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών συνδεδεμένων με τις αντλίες πετρελαίου. Ετσι, εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους οι βενζινοπώλες απροειδοποίητα οδήγησαν χτες τα ξημερώματα τον κλάδο στο επ' αόριστο κλείσιμο των πρατηρίων. Η συμφωνία ανακοινώθηκε, αμέσως μετά τη σύσκεψη, από τον υφυπουργό Οικονομικό Απ. Φωτιάδη και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) Δ. Μακρυβέλιο. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις τους, δόθηκαν διευκρινιστικές εξηγήσεις κι έτσι, όπως είπε ο Απ. Φωτιάδη «η συμφωνία της 9ης Σεπτέμβρη (σ.σ. της τελευταίας ανάλογης συνάντησης) ισχύει κατά γράμμα». Βεβαίως, μετά από αυτές τις εξελίξεις λογικό είναι να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το «πώς», «ποιος» και «γιατί» αποφασίζει την κήρυξη ή τη λύση κινητοποιήσεων, αφού τελικά οι εμπλεκόμενοι δε φαίνεται να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά το θέμα των ταμειακών μηχανών. Πάντως, εκ μέρους των βενζινοπωλών υποστηρίζεται ότι εξωθήθηκαν στην απεργία, επειδή η συμφωνία της 9ης του Σεπτέμβρη δεν αποτυπώθηκε με ακρίβεια στα σχετικά έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών.

Με δεδομένο ότι έχουν ήδη εγκριθεί τέσσερις τύποι ταμειακών μηχανών μιας εταιρίας, η προθεσμία για τις παραγγελίες εκ μέρους των πρατηρίων, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις, θα αρχίσουν να «τρέχουν» από την ημέρα που θα υποβληθεί μία ακόμα αίτηση. Η προθεσμία είναι 20 μέρες μέσα στις οποίες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παραγγελία των πρατηριούχων. Αν δεν υποβληθεί νέα αίτηση μέχρι την 1η του Οκτώβρη, θα συγκληθεί την επομένη επιτροπή τεχνικών για να εξετάσει το θέμα.

Μπορεί κυβέρνηση και πρατηριούχοι να τα βρήκαν, ωστόσο τα ερωτήματα για την έκταση που δίνεται στο θέμα της εταιρίας που θα επιλεγεί ως προμηθευτής, είναι εύλογα, αφού σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις κάποιους φαίνεται να προκρίνουν οι κυβερνώντες, ενώ κάποιοι άλλοι μάλλον είναι εκλεκτοί των εταιριών πετρελαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ