Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Σύσκεψη για το συντονισμό δράσης

Τη σταθερή αντίθεση των επαγγελματιών της οικοδομής, συναντά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων, σύμφωνα με το οποίο καταργείται η αυτεπιστασία για ένα εξαιρετικά μεγάλο τμήμα των ιδιωτικών έργων, με αποτέλεσμα να απειλείται η επαγγελματική τους υπόσταση, προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών.

Το ζήτημα του συντονισμού της δράσης των ομοσπονδιών και των σωματείων του χώρου θα συζητηθεί και στη σύσκεψη που συγκαλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας στα γραφεία της, αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.

Εχει ήδη προηγηθεί η κοινή δήλωση των Ομοσπονδιών Υδραυλικών, Ηλεκτρολόγων, Ψυκτικών και Τεχνικών Ανελκυστήρων, σύμφωνα με την οποία είναι αντίθετες με το σχέδιο ΠΔ και θα συντονίσουν τη δράση τους. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Υδραυλικών, με την κατάργηση της αυτεπιστασίας σε ιδιωτικά έργα μεγαλύτερα από 300 τ.μ. καθίσταται υποχρεωτικός ο γενικός εργολάβος. «Πρακτικά αυτό σημαίνει περιθωριοποίηση ως απομόνωση των τεχνικών κλάδων της οικοδομής, αφού ο κύριος του έργου, ουσιαστικά, δε θα έχει τη δυνατότητα άμεσης και ελεύθερης επιλογής τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ