Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις στη ΓΣΕΒΕΕ

Καλεί τους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που προκήρυξε η νόθα πλειοψηφία, να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Την «πραξικοπηματική» ενέργεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ, να προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο με τους παρόντες συσχετισμούς, που είναι αποτέλεσμα του τελευταίου νόθου συνεδρίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). «Το ΔΣ της ΟΒΣΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, καταγγέλλει ομόφωνα με τον πιο έντονο τρόπο τη νόθα πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, γιατί ενώ έχει κριθεί πρωτόδικα από το δικαστήριο παράνομη, προχωρεί πραξικοπηματικά σε νέο εκλογικό συνέδριο 17-18/9/2005, τέσσερις ημέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης που η ίδια έχει καταθέσει», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Επισημαίνει ακόμα ότι «η αντιδημοκρατική και κατάπτυστη ενέργεια της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ παίρνει νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, των βιοτεχνών - επαγγελματιών και μικρών εμπόρων. Η παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου - η προώθηση των ελαστικών μορφών εργασίας - το χτύπημα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, το άγριο φοροκυνηγητό, η μείωση της δουλιάς μας και του εισοδήματός μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, κ.ά., έχουν φέρει την πλειοψηφία των μικρών ΕΒΕ στα όρια της επιβίωσης».

Τονίζει ότι «η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, αντί να οργανώνει την αντίσταση και να βάζει εμπόδια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αντίθετα συμπαρατάσσεται με τη σημερινή κυβέρνηση όπως έκανε και με την προηγούμενη, υποστηρίζοντας μια μικρή μερίδα μεγάλων ΕΒΕ, που τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά της πλουτοκρατίας.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ - ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ, που πρόσκεινται στα κόμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΝ αντίστοιχα, με το εκλογικό τους πραξικόπημα, θέλουν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και άλλα ιδιοτελή τους συμφέροντα, για να συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην πολιτική αφανισμού των ΕΒΕ. Συνειδητά επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων, θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα παροπλισμένο, παράλυτο από εκφυλιστικά φαινόμενα και τη διαφθορά, για να περνάει πιο εύκολα η πολιτική του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, η πολιτική που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο».

Και καταλήγει η ΟΒΣΑ: «Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν και να καταγγείλουν το πραξικόπημα της νόθας διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, καλούμε τους αντιπροσώπους που θα πάρουν μέρος στο νόθο συνέδριο να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μη γίνουν συνένοχοι, να μετατραπεί το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ σε υπηρέτρια των βιομηχάνων και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η ΟΒΣΑ μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην περάσουν και να καταδικαστούν αυτά τα φαινόμενα από την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Θα πρωτοστατήσει στην πάλη για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, θα πρωτοστατήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας συγκρότησης του αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, που θα αγωνίζεται για λύσεις σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, κόντρα στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες, επιδιώκοντας τη συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την κατάκτηση μιας εξουσίας που θα ικανοποιεί τις αυξανόμενες και σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων - των βιοτεχνών - των επαγγελματιών και μικρών εμπόρων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξάνονται κατά 6% οι ασφαλιστικές εισφορές (2009-05-05 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η «Βιοτεχνική Ενότητα» (2005-12-08 00:00:00.0)
Θα πολεμήσουμε το απαράδεκτο ωράριο (2005-09-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ (2004-04-22 00:00:00.0)
Οι ΕΒΕ θα προχωρήσουν αγωνιστικά (2000-12-30 00:00:00.0)
Οδηγός μας τα προβλήματα (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ