Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Πολύ σωστά λέει ο πρωθυπουργός ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει, αντί να είναι πρόσκαιρα αρεστή, να είναι μακροχρόνια χρήσιμη. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς που αποτελούν δείγματα συντήρησης και εμποδίζουν την πρόοδο» (το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: «Παρ' ότι κανείς δεν αμφιβάλλει για την κοινωνική ευαισθησία της παράταξης και του πρωθυπουργού, η κοινωνία αναρωτιέται ποιες είναι οι πολιτικές και πολύ περισσότερο, οι οικονομικές ενέργειες και πράξεις της κυβέρνησης που το πιστοποιούν (...) δυστυχώς - και εδώ ακριβώς κρύβεται και ο μεγάλος κίνδυνος - το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης δεν έχει φτάσει ακόμη "χειροπιαστό" στους οικονομικά ασθενέστερους. Ο μονόδρομος των αλλαγών σε πολλούς τομείς της οικονομίας δεν αποτελεί πανάκεια για το καλάθι της νοικοκυράς, ούτε η κίνηση στο χώρο του κοινωνικού κέντρου αποκλείει το γεγονός ότι ένα λάθος στο μείγμα της πολιτικής μπορεί να μεταβληθεί σε οδοστρωτήρα για αυτούς τους ίδιους που έχει στόχο να συνδράμει» (το κύριο άρθρο στη ΧΩΡΑ).

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: «Την έναρξη του εθνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό το 2006 προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ (...) διαλόγου που θα επικεντρωθεί στους ακόλουθους άξονες: Περιορισμό ή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, δραστική μείωση των δαπανών για τις αναπηρικές συντάξεις... » (το ρεπορτάζ στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: «Δεν πρόκειται για ανέντιμη ή "αντιπατριωτική" συμπεριφορά. Πρόκειται για συνήθη επιχειρηματική συμπεριφορά προσαρμογής στους νέους όρους εργασίας που διαμορφώνονται σε ευρύτερο από τον εθνικό χώρο, σε μια άλλη διαφορετική ενότητα όρων και δεδομένων. Η μετανάστευση επιχειρήσεων θέτει, με βίαιο και καταναγκαστικό τρόπο, πολλά ζητήματα προσαρμογής της εσωτερικής αγοράς εργασίας» (ο Αντ. Καρκαγιάννης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ