Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ξεπαστρεύουν τους εργαζόμενους

Νέες απολύσεις στην «ΕΛΚΟ», πτώχευση κήρυξε η «ΣΟΥΛΗΣ»

Το δρόμο της ανεργίας έδειξε χτες το πρωί σε ακόμα οχτώ εργαζόμενους η μεταλλουργική επιχείρηση «ΕΛΚΟ Βαγιωνής», με έδρα τη Λυκόβρυση, η οποία από το Πάσχα μέχρι σήμερα έχει απολύσει συνολικά 50 εργαζόμενους, αξιοποιώντας τα αντεργατικά νομικά πλαίσια που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα η εταιρία «ΣΟΥΛΗΣ» πετούσε 175 εργαζόμενους στο δρόμο κηρύσσοντας πτώχευση. «Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία είναι που γεννούν τις απολύσεις», καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις απολύσεις στην ΕΛΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν συνδικαλιστές του Συνδικάτου και άλλα στελέχη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στην επιχείρηση ΕΛΚΟ, έγιναν αποδέκτες της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αφού τους απαγορεύτηκε η είσοδος. Σχετικά με τη ΣΟΥΛΗΣ, το προηγούμενο Σάββατο το Σωματείο Εργαζομένων στη Λαμία αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναλειτουργία της επιχείρησης και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Το Συνδικάτου Μετάλλου στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Παλεύουμε να μη γίνεται καμιά απόλυση στο όνομα των κερδών της εργοδοσίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και καλούμε σε συντονισμένη δράση τους εργαζόμενους από τη ΦΟΚΟ, ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ΣΟΥΛΗΣ, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΚΕΡΑΝΗΣ, ΠΙΤΣΟΣ, και όπου αλλού χτυπάει η εργοδοσία και η κυβερνητική πολιτική». Και καλεί τους εργαζόμενους, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την άμεση καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.500 ευρώ για όλους τους ανέργους, απολυμένους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους 1.050 ευρώ για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Πάγωμα των δανείων και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των ανέργων. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος χρόνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ