Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ
Οργανώνουν την πάλη τους

Ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Ναυτική Εκπαίδευση, με Γενικές Συνελεύσεις και τοπικές κινητοποιήσεις

Στο πλευρό του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, οι σπουδαστές των ΑΕΝ σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Ναυτική Εκπαίδευση (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στον Πειραιά)
Στο πλευρό του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, οι σπουδαστές των ΑΕΝ σε όλη τη χώρα οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τη Ναυτική Εκπαίδευση (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στον Πειραιά)
Στο πόδι έχει ξεσηκώσει τους σπουδαστές όλων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) το νομοσχέδιο που σύνταξε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κατ' εντολή των εφοπλιστών, με το οποίο, συνεχίζοντας το διαλυτικό «έργο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζει ραγδαία ολόκληρο το κεφάλαιο της Ναυτικής Εκπαίδευσης, παραδίνοντάς τη στους ιδιώτες. Και όλα αυτά, με σκοπό να ικανοποιήσει τη βασική αξίωση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την παραγωγή φτηνών και πειθήνιων ναυτεργατών.

Το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού έγινε κοινή σύσκεψη των διοικήσεων των Σπουδαστικών Συλλόγων από τις Ακαδημίες Ασπροπύργου, Μακεδονίας, Υδρας, Χίου και των Συντονιστικών Επιτροπών του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) πλοιάρχων και μηχανικών. Αποφάσισαν να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις Ακαδημίες, να αποφασιστούν πολύμορφες τοπικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και πανελλαδική κινητοποίηση στον Πειραιά, της οποίας η ημερομηνία θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες. Τα αιτήματα που θα προβληθούν είναι: ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, Ενιαία, Δημόσια, Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, ισοτιμία των διπλωμάτων με τα αντίστοιχα της στεριάς, αποστρατικοποίηση των σχολών και άλλα.

Σαπίζουν και οι υποδομές

Η συνεχής υποβάθμιση των σχολών και στο ζήτημα της υποδομής ήταν η αιτία το περασμένο Σάββατο να καταρρεύσει από τις έντονες βροχοπτώσεις μαντρότοιχος στην ΑΕΝ Μακεδονίας και να πλημμυρίσουν γραφεία, κοιτώνες και εργαστήρια. Το γεγονός καταγγέλλει με επιστολή της προς τους αρμοδίους η ΠΕΜΕΝ, τονίζοντας ότι μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων της συγκεκριμένης σχολής έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση από τον περασμένο Απρίλη. Και παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πως εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των σπουδαστών και καθηγητών, από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει ακόμα καμία μελέτη για κατασκευή και αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών.

Οσον αφορά το ΥΕΝ απλώς ανακοίνωσε την αναβολή της έναρξης των μαθημάτων, χωρίς να αναφέρει τίποτα για το γεγονός. Υπογραμμίζει ότι παρόμοια διαλυτική εικόνα παρουσιάζουν και οι άλλες σχολές. Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί τη λήψη άμεσα μέτρων για την κτιριακή υποδομή της ΑΕΝ, την άμεση λειτουργία της σχολής με ασφαλείς αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και κοιτώνες στέγασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη ραγδαία υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης (2018-02-01 00:00:00.0)
Οχι στην υποβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης (2017-02-02 00:00:00.0)
Η λύση βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα των σπουδαστών μαζί με το ταξικό κίνημα (2011-11-26 00:00:00.0)
Κατάληψη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (2011-10-04 00:00:00.0)
Πρόκληση για τους σπουδαστές το κλείσιμο της ΑΕΝ (2011-09-27 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (2009-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ