Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρόκληση για τους σπουδαστές το κλείσιμο της ΑΕΝ

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

Η αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, αποτελεί πρόκληση για τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους. Είναι συνέπεια της πολιτικής της υποχρηματοδότησης της ναυτικής εκπαίδευσης, με πρόσχημα τα δημοσιονομικά ελλείμματα και την καπιταλιστική κρίση, που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και παράδοσή της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη να ανασταλεί η λειτουργία της ΑΕΝ, λόγω της ακαταλληλότητας των κτιρίων.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, αναφέρει: «Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών της, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται να την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Η μεταφορά των σπουδαστών σε άλλες ΑΕΝ, σε συνδυασμό και με την έλλειψη καθηγητών, κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών, υποβαθμίζει τη ναυτική εκπαίδευση και φορτώνει με νέα βάρη τη λαϊκή οικογένεια καθώς είναι αδύνατον να στεγαστούν όλοι οι σπουδαστές στις υπάρχουσες σπουδαστικές εστίες.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που το εφοπλιστικό κεφάλαιο φουσκώνει από κέρδη, απαλλάσσεται από φόρους και χρέη προς το ΝΑΤ, ενώ η κυβέρνηση τσακίζει τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.

Καλούμε τους σπουδαστές της ΑΕΝ να μην αποδεχτούν την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Να απαντήσουν με την οργάνωση της πάλης τους, μέσα από το σωματείο τους, στο πλευρό των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ. Να απαιτήσουν την άμεση λειτουργία της σχολής, με ασφαλείς κτιριακές και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Να διεκδικήσουν να μην φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες τις δικές τους και των γονιών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ