Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση έχει ταξικό περιεχόμενο

Τη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των μεταναστών καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων στο εξωτερικό και τη στάση των παραπάνω πολιτικών δυνάμεων ειδικά στη Βαυαρία.

Οπως καταγγέλλει η ΝΟ Γερμανίας του ΚΚΕ:

«Αυτές τις μέρες προωθείται στη βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποβαθμίζει, κατηγοριοποιεί, ή και κλείνει σχολεία, που βάζει από την πόρτα τις επιχειρήσεις, τους ιδιώτες, τις ΜΚΟ, τους χορηγούς, την ώρα που οι γονείς - μετανάστες πληρώνουν ακριβά βάζοντας οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη και ενώ οι καθηγητές ήδη βιώνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Η κοινή ανακοίνωση για το νομοσχέδιο που κυκλοφόρησαν στη Βαυαρία από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. κι ο ΣΥΝ αποτελεί μια συμπαιγνία που επιχειρεί μάταια να μακιγιάρει το νομοσχέδιο έκτρωμα για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Η κολεγιά των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας τους ότι η επιχειρηματική δράση στα σχολεία όπως συνολικά στην Παιδεία και την Υγεία αποτελεί δεδομένο. Οι ίδιες δυνάμεις «είδαν» ως μόνο πρόβλημα, το ότι δε θα δεχτούν από την επόμενη χρονιά νέα παιδιά στο σχολείο.

Η επικίνδυνη για το λαό και τους Ελληνες μετανάστες σύμπραξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, μεταξύ άλλων, επιδιώκει να αποτρέψει τη συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου και οι Ελληνες μετανάστες, η εργατική λαϊκή οικογένεια να περιοριστούν σε ψευτοδιορθώσεις και μικροβελτιώσεις άρθρων, σε αναβολές και εξαιρέσεις, με βασική επιδίωξη να μείνει ανέγγιχτο το αντιδραστικό περιεχόμενο που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας των μεταναστών.

Το ίδιο επικίνδυνο είναι και το αποπροσανατολιστικό δηλητήριο που χύνουν δυνάμεις και φορείς που συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση, όπως και η Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Γερμανίας, της οποίας η ηγεσία βγάζει λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και την αστική τάξη της χώρας, θεωρώντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα στην Παιδεία δήθεν επιβλήθηκαν από ξένες δυνάμεις, χωρίς τη θέληση και λόγω της εθελόδουλης τάχα στάσης τους.

Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται όπως και το νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση έχουν ταξικό περιεχόμενο, στόχο έχουν να φτηνύνει ο εργάτης μετανάστης, να μαθαίνει τα στοιχειώδη, ανάγνωση και γραφή και να είναι φτηνό ευέλικτο δυναμικό για το κεφάλαιο», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Οργάνωση Γερμανίας του ΚΚΕ.

Και καταλήγει:

«Οι μετανάστες πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, το νομοσχέδιο δεν παίρνει ούτε βελτίωση, ούτε διάλογο, ούτε ρετουσάρισμα γι' αυτό και απορρίπτεται από την πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών αφού βάζει ταφόπλακα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους.

Με το ΚΚΕ, με τις ταξικές συσπειρώσεις και τις αγωνιστικές μεταναστευτικές οργανώσεις, οι μετανάστες του μόχθου δυναμώνουν την πάλη τους για:

  • Συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου.
  • Να μην κλείσει ή συμπτυχθεί κανένα ελληνικό σχολείο χωρίς να εξασφαλιστεί η ουσιαστική ένταξη των Ελλήνων μεταναστών σε ένα ενιαίο, δημόσιο, αποκλειστικά δωρεάν, γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει ταυτόχρονα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας με ευθύνη του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και θα είναι αρμονικά ενταγμένο στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε χώρας, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να συνεχίσει τη ζωή του είτε παραμείνει στη Γερμανία, είτε στην Ελλάδα.
  • Ενα σχολείο χωρίς καμία κατηγοριοποίηση και φραγμούς για τα παιδιά της εργατικής τάξης, όπως είναι το σημερινό ταξικό Γερμανικό αλλά και Ελληνικό σχολείο.
  • Καμιά επιχειρηματική δράση στα σχολεία.
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό κι επιστημονικό προσωπικό, βιβλία, υποδομές, αναλώσιμα.
  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία ανάκλησης εκπαιδευτικών και να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν την πενταετία.
  • Να εξασφαλιστεί πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εκπαιδευτικούς στην εκπαίδευση ελληνοπαίδων εξωτερικού».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ