Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσπαθούν να στείλουν τους μαθητές σπίτι τους

Εντονες πιέσεις από μερίδα εκπαιδευτικών ενάντια στους αγώνες των μαθητών

Η γνωμάτευση του νοσοκομείου για την κάκωση της μαθήτριας
Η γνωμάτευση του νοσοκομείου για την κάκωση της μαθήτριας
Καθώς φουντώνει η αγανάκτηση των μαθητών και εξελίσσονται διεργασίες για συντονισμό και κινητοποιήσεις στα σχολεία, εντείνονται και οι πιέσεις από μερίδα εκπαιδευτικών και γονιών οι οποίοι προσπαθούν να μπουν φραγμός. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το περιστατικό στο 2ο Λύκειο Γαλατσίου, στην Γκράβα, όταν οι μαθητές προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Μαθήτρια του σχολείου, η οποία υπέφερε από κάκωση στο χέρι της και το είχε εδώ και μία εβδομάδα σε γύψο, σπρώχτηκε με τέτοια δύναμη από εκπαιδευτικό, που έσπασε ο γύψος! Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του γιατρού που την είδε μετά το περιστατικό, υπέστη «κάκωση πηγεοκαρπικής μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό». Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση γονιών και μαθητών οι οποίοι προγραμματίζουν για σήμερα κινητοποίηση.

Τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ με αφορμή το περιστατικό στην Γκράβα και αλλού, δηλώνοντας ότι στηρίζει ολόπλευρα τον αγώνα των μαθητών οι οποίοι μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες συντονίζονται και διεκδικούν το σχολείο που τους αξίζει. Καλεί τις λαϊκές οικογένειες να μην αφήσουν τα παιδιά τους μόνα τους να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της που δημιούργησαν την άθλια κατάσταση στο σχολείο. Απευθύνεται στον εργαζόμενο, άνεργο, αυτο-απασχολούμενο γονιό και τον εκπαιδευτικό σημειώνοντας ότι «οι ίδιοι που τρομάζουν σήμερα το παιδί σου, οι ίδιοι που σήμερα θέλουν τους μαθητές άφωνους στη γωνία, είναι οι ίδιοι που σε έστειλαν στην ανεργία, που σου κόβουν τα αυτονόητα για να ζεις καλά εσύ και η οικογένειά σου» και καλώντας σε «μαζική οργανωμένη ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων».

Τους γονείς των μαθητών τού υπό κατάληψη 56ου Λυκείου στους Αμπελόκηπους είχε αποδέκτες η προσπάθεια να σταματήσουν οι μαθητικές κινητοποιήσεις. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος του σχολείου, κάποιοι γονείς δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τη διεύθυνση την περασμένη εβδομάδα και νουθεσίες στο πνεύμα της νομοθεσίας περί... παραμέλησης ανηλίκου. «Θα αντισταθούμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης των γονιών και μαθητών από τη διεύθυνση του σχολείου που επικαλείται την κατάπτυστη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις και με παρεμβάσεις εισαγγελέα μπορεί να σύρει μαθητές στα δικαστήρια», απαντά ο Σύλλογος Γονέων.

Προσπάθειες να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών αναφέρθηκαν και στο 17ο Λύκειο στο Παγκράτι, από μικρή μερίδα γονιών οι οποίοι επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο στο υπό κατάληψη σχολείο, ενώ εκτόξευαν απειλές ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά με οποιονδήποτε τρόπο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ