Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οχι» στην απαγόρευση συνδικαλιστικής - πολιτικής δράσης

Ψηφίσματα καταδίκης της εγκυκλίου που ανασύρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που απαγορεύει την συνδικαλιστική και πολιτική δράση στα σχολεία, καταγγέλλει με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ που συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο, καθώς και το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων.

Θυμίζουμε ότι από τη διοίκηση της εκπαίδευσης στον Πειραιά ανασύρθηκε εγκύκλιος του 1985 σύμφωνα με την οποία: «Απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο των σχολείων από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα» και ότι αντίστοιχη εγκύκλιος είχε σταλεί και το 2009, με κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος των Χανίων τονίζουν σχετικά ότι:

«Πρόκειται για πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική και την Υπουργό Παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε πως "τα κόμματα δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια", ενώ με το νέο νόμο-πλαίσιο χτυπιέται η λειτουργία των φοιτητικών παρατάξεων μέσα στα Πανεπιστήμια. Είναι συνέχεια της αντιδραστικής λογικής, που λέει: "έξω τα κόμματα από τα σχολεία, έξω τα κόμματα από τα συνδικάτα".

Την ίδια ώρα, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια μπορούν να μπαίνουν οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί, οι εγκεκριμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν στο γύψο. Εχουν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες. Αποδεικνύεται ότι αυταρχισμός και καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ