Τρίτη 4 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Εκλογές στη Στιρία

Εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής Βουλής έγιναν στις 2 Οκτώβρη στο Ομοσπονδιακό κρατίδιο Στιρίας της Αυστρίας όπου το ψηφοδέλτιο «Ερνεστ Καλτενέγγερ ΚΚ Αυστρίας» κατέλαβε το 6,34 % και για πρώτη φορά μπήκε στην τοπική Βουλή με τέσσερις έδρες.

Στις εκλογές αναδείχτηκε πρώτο το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 41,64%, δεύτερο το Λαϊκό Κόμμα με 38,66%, τρίτο κόμμα το ΚΚ Αυστρίας και ακολουθούν οι Πράσινοι με 4,73% και το Φιλελεύθερο Κόμμα με 4,58%. Εκτός της Βουλής, γιατί δεν έπιασαν το όριο του 5%, βρέθηκαν άλλα ακροδεξιά κόμματα όπως του Χάιντερ.

Οπως εκτιμούν παρατηρητές, αυτό που είναι πιθανότερο να συμβεί είναι να σχηματιστεί στη Στιρία κυβέρνηση συνεργασίας σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος που άλλωστε συμφωνούν στα βασικά ζητήματα και κυρίως στον ευρωμονόδρομο και τις επιταγές του κεφαλαίου.

Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της Στιρίας, η Οργάνωση του Γκρατς έχει ανοιχτά διαφοροποιηθεί από την ηγεσία του ΚΚ Αυστρίας, βάζοντας ζήτημα δεξιάς στροφής και αντιδημοκρατικών διαδικασιών στο συνέδριο που έγινε πριν από 3 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ