Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στον τόπο του εγκλήματος

Πήγε στο Βελιγράδι πέντε χρόνια μετά την απαγωγή και τη σύλληψη Μιλόσεβιτς και δήλωσε:

«Είμαι ξανά μαζί σας για να γιορτάσουμε»!

*

Πήγε στο Βελιγράδι, την πόλη που το 1999, μέσα σε κείνες τις 78 μέρες της ΝΑΤΟικής επιδρομής βομβαρδίστηκε 212 (!) φορές από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους «εταίρους» για να μεταφέρει... την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»!

*

Πήγε στο Βελιγράδι, υμνώντας το ρόλο του κατά της «δικτατορίας» Μιλόσεβιτς, αποθεώνοντας τον εαυτό του (!) για τις αντιστασιακές δάφνες του! Προσέξτε τι δήλωσε:

«Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που και εμείς βιώσαμε μια δικτατορία. Ολοι έχουμε κάποιο συγγενή που μας έχει πει γι' αυτές τις ιστορίες. Ο παππούς μου εξορίστηκε έξι φορές στη διάρκεια της ζωής του, ο πατέρας μου δύο φορές. Εγώ ήμουν αρκετά τυχερός, αναγκάστηκα μόνο μία φορά να διαφύγω στο εξωτερικό, για επτά χρόνια, με την οικογένειά μου, χωρίς να ξέρω αν ποτέ θα επιστρέψω. Συνεπώς όλοι ξέρουμε αυτά τα πράγματα και πώς είναι».

***

Αυτά είπε ο κ. Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εξωτερικών όταν σφαγιαζόταν ο λαός της Γιουγκοσλαβίας. Προσέξτε, τώρα, τι δεν είπε:

*

«Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Τάλμποτ με δική του πρωτοβουλία επαίνεσε, ενώπιον των μελών του Συμβουλίου της Ατλαντικής Συμμαχίας, τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Α. Παπανδρέου(...). Τόνισε μάλιστα ότι παντού όπου πήγε (ο Τάλμποτ) προηγούνταν ή ακολουθούσε αμέσως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών (...). Επίσης ο κ. Τάλμποτ, για να τεκμηριώσει την εκτίμησή του, επικαλέστηκε σε δυο περιπτώσεις τις πληροφορίες που του μετέφερε από τις επαφές του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Το συμβάν αυτό ακολουθεί τους επαίνους που επιδαψίλευσε στον κ. Παπανδρέου η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κ. Ολμπράιτ».

*

Ρεπορτάζ της εξόχως φιλοΠΑΣΟΚικής εφημερίδας «Βήμα» (9/6/1999), για το ρόλο του κ. Παπανδρέου ως υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στο Γιουγκοσλαβικό, ρόλο «ταχυδρόμου» και «μεσάζοντα» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ...

***

«Η Ελλάδα ευθυγραμμίστηκε χτες πλήρως με τις αμερικανικές θέσεις στο Κοσσυφοπέδιο και εμφανίστηκε να υποστηρίζει σχεδόν στην ολότητά τους τις ΝΑΤΟικές ενέργειες στα Βαλκάνια... (Ως) Αποτέλεσμα αυτής της απρόβλεπτης ευθυγράμμισης... μετά τη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μ. Ολμπράιτ, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ».

*

Ρεπορτάζ της εξόχως - επίσης - φιλοΠΑΣΟΚικής εφημερίδας «Εθνος» (27/5/1999).

***

Κατόπιν αυτών:

*

«Το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου ορίστηκε για ένα χρόνο πρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ» (ΑΠΕ, 20/9/2000)...

*

Αυτά έκανε, τότε, ο κ. Παπανδρέου. Αλλά, τώρα, που επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, το χειρότερο δεν είναι ότι ξέχασε να τα αναφέρει. Το χειρότερο είναι ότι για όλα αυτά είναι και περήφανος!


Γράφει:
ο Νϊκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ