Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Λύση» με τους νόμους της αγοράς

Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου συνεχίζει να υποδύεται η κυβέρνηση στο πρόβλημα του ραδιοσταθμού «Φλας», τη λύση του οποίου αναθέτει στους νόμους και τις δυνάμεις της αγοράς.

«Παρακολουθώντας» τις χτεσινές εξελίξεις η κυβέρνηση εμφανίστηκε θετική στο ενδεχόμενο πώλησης του σταθμού αν υπάρξει αγοραστής. Παράλληλα, άλλη μια φορά, συμψήφισε τη στάση της με αυτή του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη την παρόμοια στάση του δεύτερου στην περίπτωση του «Πλάνετ». «Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι ο σταθμός εφόσον πωλείται και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τους αγοραστές - άκουσα ότι ενδιαφέρονται δημοσιογράφοι, μακάρι να πάει σε δημοσιογράφους πιστεύω ότι θα είναι καλό για τον κλάδο - βεβαίως και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, παραπέμποντας στο ΕΣΡ που θα κρίνει και τη μεταβίβαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «γιατί άλλα έλεγαν χτες, άλλα λένε σήμερα, προσπαθώντας να παίξουν πολιτικά και κομματικά παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων», εκφράζοντας την απορία του για τα σενάρια που προσπάθησαν να δημιουργήσουν για το σταθμό, ενώ η ιδιοκτησία του ανακοίνωσε χτες ότι ο σταθμός πωλείται. Ο εκπρόσωπος ανέσυρε παλαιότερη δήλωση του προκατόχου του επί ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα με αφορμή το πρόβλημα του «Πλάνετ», δήλωση που άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι την υιοθετεί. Σε αυτή ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί την εργασία σε ιδιωτική επιχείρηση και το μόνο που μένει είναι να πουληθεί ή να κλείσει.

«Εφόσον, λοιπόν, βρεθεί επιχειρηματίας και αγοράσει το σταθμό, θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι, όλοι χαρούμενοι», κατέληξε ο Θ. Ρουσόπουλος, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω του τις αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες.

Σε ερώτηση «αν η κυβέρνηση τα έχει βρει» με τον μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του «Φλας» Σωκρ. Κόκκαλη, ο εκπρόσωπος αν και αρχικά έκανε λόγο για «παραμύθι», στη συνέχεια δεν έκρυψε τα ανοίγματα της κυβέρνησης στο σύνολο της άρχουσας τάξης λέγοντας ότι «βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε όλους τους επιχειρηματίες το ίδιο. Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ