Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ», η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης που έδωσε το ΚΚΕ για την πορεία των ΔΕΚΟ, τόνισε:

«Εγινε ένας ολόκληρος καβγάς ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης για το θέμα του ραδιοσταθμού "FLASH". Εμείς κατ' αρχήν, όπως κάναμε σε όλες τις περιπτώσεις, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ιδιαίτερα των απλών δημοσιογράφων οι οποίοι μπορεί να μην ξαναβρούν δουλιά, γιατί τα διευθυντικά στελέχη δε χάνονται.

Ομως, γιατί γίνεται φασαρία; Πού είναι το σκάνδαλο δηλαδή; Απ' τη μια μεριά, μιλάμε για την οικονομία της αγοράς, δηλαδή ο επιχειρηματίας έχει δικαίωμα να επενδύει από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μπορεί να έχει και Μέγαρο Μουσικής, να αγοράζει και να υποβαθμίζει τη Λυρική Σκηνή, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, μπορεί να ανοιγοκλείνει τις επιχειρήσεις και, από την άλλη, θυμώνουμε άμα είμαστε αντιπολίτευση γιατί λέει έκλεισε μια επιχείρηση και δεν την πούλησε!

Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μέσα στο παιχνίδι του συστήματος. Είχαμε πει κι ένα άλλο με την ευκαιρία: Οτι όταν αλλάζει η κυβέρνηση γίνεται και αναδιάταξη των συμμαχιών και στον τομέα των ΜΜΕ. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες και στο κάτω κάτω δεν έχουν και διαφορές αρχών με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ούτε το να πάψουν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και να πάνε με τη Νέα Δημοκρατία το θεωρούν, και δικαιολογημένα, αποστασία και εγκατάλειψη θέσης. Πάνε με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν τα λέω αυτά για να πούμε έτσι γίνεται. Δεν τα λέω μοιρολατρικά. Αλλά τώρα ανακαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο λέει με το "FLASH".

Να πω και κάτι άλλο με την ευκαιρία, το λέω καλοπροαίρετα: Εμένα με λυπεί πάρα πολύ και νομίζω και όλους τους κομμουνιστές, όταν δημοσιογράφοι κακοπληρωμένοι, χαμηλοπληρωμένοι, παίρνουν τα μικρόφωνα και αρχίζουν - και στην τηλεόραση γίνεται και στο ραδιόφωνο: «Σήμερα πορεία των εργαζομένων της SOFTEX στο κέντρο της Αθήνας», «Πορεία από τη SEX FORM, ταλαιπωρία, μην κατεβείτε στο κέντρο της Αθήνας»!

Και τους άκουγα με συμπάθεια: «Πώς δεν ξεσηκώνεται να κατέβει ο κόσμος στους δρόμους» έλεγαν οι δημοσιογράφοι του "FLASH" χτες. Εμείς τους καταλαβαίνουμε, ιδιαίτερα αυτούς που είναι χαμηλόμισθοι, που δε θα βρουν δουλιά. Δεν το λέμε εκδικητικά και ρεβανσιστικά ή "καλά να πάθουν", δεν είναι κομμουνιστική στάση αυτή σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιηθούν ορισμένα πράγματα. Ολοι για έναν, ας το πω έτσι, κι ένας για όλους.

Μπορεί να σου χτυπά σε διαφορετική ώρα η ανεργία την πόρτα σου αλλά θα σου χτυπήσει. 'Η η φτώχεια ή άλλα προβλήματα υποβάθμισης της Παιδείας, της Υγείας κλπ. Με αυτή την έννοια, σηκώνουμε μέτωπο σε αυτούς που φταίνε, αλλά θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε ν' ανέβει η ευθύνη όλων μας για μια πραγματική αντίσταση και για μια πραγματική αναδιοργάνωση του αγώνα, διότι έρχονται πολύ χειρότερες μέρες. Αυτοί κάνουν τη δουλιά τους, εμείς τι κάνουμε έχει μεγάλη σημασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ