Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τώρα τους έπιασε ο πόνος

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα όρια της πρόκλησης για εργαζόμενους και ανέργους αγγίζει ο δικομματικός καυγάς, που ξέσπασε για τα κλειστά εργοστάσια και την ανεργία. Βουλευτές και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, μαζί με το φιλοκυβερνητικό και «αντιπολιτευόμενο» Τύπο, «τσακώνονται» για το αν έκλεισαν περισσότερα εργοστάσια επί ΠΑΣΟΚ ή επί ΝΔ.

Πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών της ανεργίας και εξιλέωσης του συστήματος που την παράγει, το οποίο, άλλωστε, όλοι τους στηρίζουν με νύχια και με δόντια. Γιατί, διαφορετικά, θα έβρισκαν τα κότσια να πουν - τουλάχιστον - πού ήταν οι πολιτευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες τους, αλλά και τα ΜΜΕ που σήμερα «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους», όταν έκλειναν τα εργοστάσια που καταγράφουν σήμερα. Είτε επί της προηγούμενης, είτε επί της σημερινής κυβέρνησης.

Μήπως δεν ήταν οι βουλευτές και οι συνδικαλιστές του δικομματισμού, που ζητούσαν, π.χ., στην περίπτωση της «Τρικολάν» να σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις και να ζητήσουν όλοι μαζί την ένταξη της περιοχής στη Δ` Ζώνη κινήτρων για τους επιχειρηματίες; `Η, μήπως, δεν ήταν τα σημερινά κανάλια και εφημερίδες που αφιέρωναν στο πρόβλημα και τους εργατικούς αγώνες ένα μονόστηλο ή λίγα δευτερόλεπτα στον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο; Το γεγονός ότι τώρα τους έπιασε ο πόνος, όπως και η παρουσίαση του προβλήματος με τον πιο ανώδυνο για την κυρίαρχη πολιτική τρόπο, μόνο κινδύνους κρύβουν για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ