Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στρατολογούν φοιτητές για πολεμική έρευνα του ΝΑΤΟ

Η Πρυτανεία έσπευσε να ανταποκριθεί σε εντολή του ΝΑΤΟ για άμεση στρατολόγηση φοιτητών σε προγράμματά του!

Να γίνουν μέρος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ καλούνται τώρα οι φοιτητές του ΕΜΠ

Associated Press

Να γίνουν μέρος της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ καλούνται τώρα οι φοιτητές του ΕΜΠ
Κανονική διαδικασία στρατολόγησης φοιτητών από τα ελληνικά πανεπιστήμια, για τα εγκληματικά πολεμικά του σχέδια, έχει ξεκινήσει το ΝΑΤΟ και ήδη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανταποκρίθηκε (!) και καλεί τις υπηρεσίες των Τμημάτων του να «ενεργήσουν», ώστε να συγκεντρωθούν οι φοιτητές που θα υπηρετήσουν τη λυκοσυμμαχία!

Σαράντα μία μέρες πριν από την επέτειο του παλλαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, πριν από τον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό όπου θα ξανακουστούν τα ιδιαίτερα επίκαιρα συνθήματα «Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ»... το ΝΑΤΟ χτυπάει στην καρδιά του Πολυτεχνείου, απαιτώντας τη στρατολόγηση φοιτητών!

Η απαίτηση του ΝΑΤΟ έφτασε στο ίδρυμα μέσω της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και οι πρυτανικές αρχές διαβιβάζουν το κατάπτυστο έγγραφο - εντολή στα Τμήματα με την υπόδειξη «για ενημέρωσή σας και για τις περαιτέρω ενέργειες από μέρους σας»... Δηλαδή, η πρυτανεία υποδεικνύει στα Τμήματα να προπαγανδίσουν το ερευνητικό πρόγραμμα και ουσιαστικά να στρατολογήσουν φοιτητές για το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υποθαλάσσιων Ερευνών του ΝΑΤΟ, ζητά 12 φοιτητές να συμμετάσχουν σε τρίμηνη έρευνα, το καλοκαίρι του 2006, στην έδρα του Κέντρου στην Ιταλία. Ζητά είτε προπτυχιακούς είτε μεταπτυχιακούς φοιτητές, με γνώσεις σε αντικείμενα όπως: φυσική, μαθηματικά, μηχανολογία, ωκεανογραφία, πυρηνικά μοντέλα, πληροφοριακά συστήματα, επικοινωνίες, ανάλυσης δεδομένων κ.ά. για να γίνουν βοηθοί ερευνητές κάτω από την καθοδήγηση πρεσβύτερων επιστημόνων σε εργαστήρια και πιθανά σε πλοιάρια έρευνας, στη θάλασσα. Αν και παρουσιάζεται ως ένα πρόγραμμα «θερινών υποτροφιών», από τα έγγραφα του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι ζητείται από τα ίδια τα κράτη - μέλη της συμμαχίας να συμβάλουν και οικονομικά με το ποσό των 9.200 ευρώ για κάθε φοιτητή τους που θα συμμετέχει.

Το έγγραφο του ΕΜΠ που ζητά από τα τμήματα να ενεργήσουν για τα «περαιτέρω»
Το έγγραφο του ΕΜΠ που ζητά από τα τμήματα να ενεργήσουν για τα «περαιτέρω»
Οπως φαίνεται ξεκάθαρα από το έγγραφο που απέστειλε το ίδιο το Κέντρο Υποθαλάσσιων Ερευνών του ΝΑΤΟ στους εθνικούς αντιπροσώπους των χωρών - μελών του (στη χώρα μας είναι η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού), αλλά και από την ιστοσελίδα του Κέντρου, όπου περιγράφονται οι δραστηριότητες του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, πρόκειται για μελέτες σχετικές με: «υποβρύχιο πόλεμο», «νάρκες», «βιολογικές δραστηριότητες στους ωκεανούς» (υποτίθεται για την πρόληψη επιθέσεων εναντίον των υποβρυχίων), καθώς και με «εγκαταστάσεις ενάντια στην τρομοκρατία». Βέβαια, είναι γνωστό ότι για το ΝΑΤΟ «τρομοκράτες» είναι οι λαοί και οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Κούβα, η Κορέα κτλ., καθώς επίσης και μια σειρά κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις. Και γι' αυτά τα επικίνδυνα ερευνητικά προγράμματα, που είναι αυταπόδεικτο ότι έχουν να κάνουν με τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, γίνεται προπαγανδιστής ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας μας.

Μετά, λοιπόν, από τον έλεγχο της επιστημονικής έρευνας απευθείας από πολυεθνικές εταιρίες, προκειμένου να βελτιώσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους ή να αποκρύψουν τις βλαβερές τους συνέπειες, τώρα τα Ανώτατα Ιδρύματα γίνονται και υποτακτικοί του ΝΑΤΟ.

Σπεύδουν ολοταχώς να απομακρυνθούν - χάσουν και τον όποιο κοινωνικό ρόλο διατηρούσαν και υποτάσσονται στα κελεύσματα της Νέας Τάξης, καλώντας τους φοιτητές τους να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα, να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα που θα εξελίξουν τις μεθόδους πολέμου και τα όπλα του ΝΑΤΟ!

Καλούν τους φοιτητές να «συνδιαμορφώσουν» τη νέα τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί για το μακελειό ολόκληρων λαών. Ψάχνουν τους σύγχρονους «Πέτρο, Γιόχαν και Φραντς», που σήμερα θα συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, αύριο θα γίνουν μισθοφόροι στο στρατό του και μεθαύριο θα γίνουν τα θύματα των νέων σύγχρονων όπλων για την κατασκευή των οποίων θα έχουν δουλέψει και οι ίδιοι.


Το έγγραφο του ΝΑΤΟ και η παράγραφος που δίνει εντολή για άμεση στρατολόγηση φοιτητών!
Το έγγραφο του ΝΑΤΟ και η παράγραφος που δίνει εντολή για άμεση στρατολόγηση φοιτητών!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ