Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαταρκτικές εξετάσεις

Πολλές είναι οι προκαταρκτικές εξετάσεις που διατάσσονται το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο όλη αυτή η δραστηριότητα να συνοδεύεται - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - και από κάποιον απολογισμό, από τον οποίο να φαίνεται και το εάν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα απ' όλον αυτό τον «οργασμό» των δικαστικών ερευνών που διεξάγονται.

Χτες, από την Εισαγγελία Αθηνών διατάχθηκαν δύο προκαταρκτικές εξετάσεις με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο. Η πρώτη αφορά σε δημοσιεύματα και καταγγελίες του Τύπου για προσλήψεις δημόσιων υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος με εντολή να διερευνήσει αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και αν ναι, από ποιους.

Η δεύτερη προκαταρκτική εξέταση, που διατάχθηκε χτες και ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Παναγιώτης Αθανασίου, αφορά στη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων από μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 2002-2003. Δημοσιεύματα έχουν αναφέρει ότι η γαλλική εταιρία THALES φέρεται -σύμφωνα με ισχυρισμούς πρώην στελέχους της - να κατέβαλε μίζα 9 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμό off shore κυπριακής εταιρίας που ανήκε σε τότε στέλεχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προκειμένου να της ανατεθεί το εν λόγω έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ