Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντιδράσεις για την επιβολή νέων φόρων

Δυναμική απάντηση στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να αυξήσει κι άλλο τα δημοτικά τέλη, έδωσαν χτες η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Τώρα» και η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο

Την αντίθεσή τους στη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διατράνωσαν μέλη του ΠΑΜΕ και της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα»

Motion Team

Την αντίθεσή τους στη φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διατράνωσαν μέλη του ΠΑΜΕ και της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα»
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών, που προτείνει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» και η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το θέμα θα έμπαινε προς ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική αύξηση των δημοτικών τελών την τελευταία τετραετία από τη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου είναι 33,33% και στην 8ετία 92,48%. Μόνο για φέτος προτείνονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη κατά 5,5% και 7,69% στα τέλη στάθμευσης.

Οι διαδηλωτές της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» και της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του δημαρχείου. Εκεί μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος από το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της Θεσσαλονίκης, όπως στο συνδικαλιστικό κίνημα έτσι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης υπέρ των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τη φορομπηχτική, αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του δήμου και αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε επιστολή της προς το δήμαρχο και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» καταγγέλλει την πολιτική πρακτική της διοίκησης του δήμου, ανακοινώνοντας ότι θα καταψηφίσει, όπως έκανε και στο παρελθόν, την πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για αύξηση των δημοτικών τελών, γιατί η διοίκηση του δήμου υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, δεν αντιδρά στην οικονομική συρρίκνωση της ΤΑ, δε διεκδικεί παρακρατημένους πόρους και μετατρέπει το δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό.

Επίσης, τονίζει ότι η διοίκηση του δήμου με την πρότασή της για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στα τέλη στάθμευσης, συνεχίζει την πολιτική της ανταποδοτικότητας, φορτώνοντας νέα βάρη στους εργαζόμενους. Και σημειώνει ότι η συνολική αύξηση των δημοτικών τελών στην τελευταία τετραετία της διοίκησης Β. Παπαγεωργόπουλου είναι 33,33% και στην οκταετία 92,48%.

«Και φέτος ο Δήμαρχος και η Δημοτική του παράταξη με την πρότασή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται την "αναγέννηση" στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κύριος στόχος και για φέτος είναι η αφαίμαξη των δημοτών της πόλης.

Η κατάσταση αυτή με τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν πρόκειται να σταματήσει. Είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό του κράτους και της προσπάθειας μέσω αυτής να περάσει μεγάλο μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Προσπάθεια που εκφράστηκε και στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων κλπ.», αναφέρεται στην επιστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ